Dacă ai rămas în pană de rețete, îți recomandăm să încerci supa de castane. Este delicioasă, se preparaă extrem de simplu, iar timpul de gătire nu depășește 60 de minute. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Supa de castane nu este un preparat foarte popular, însă este o adevărată delicatesă culinară, mai ales în zilele friguroase de toamnă. Dincolo de conținutul scăzut de calorii și grăsimi, castanele sunt o sursă importantă de potasiu, fier, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc și vitamine din complexul B și contribuie semnificativ la întărirea sistemului imunitar.
Citește și: Rețetă de piept de curcan la cuptor
Citește și: Trei idei de rețete cu tapioca
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi
Citește și: Rețetă de ciuperci în sos de bere
Rețetă de supă cremă de castane – Ingrediente
250 g castane
1 ceapă
1 praz
1 cățel usturoi
1 pahar de supă de pui sau supă de legume
1 pahar apă
50 ml smântână de gătit
ulei
sare
piper
cimbru (opțional)
Rețetă de supă cremă de castane – Mod de preparare
1. În primul rând, castanele se crestează și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, pentru aproximativ 15 minute.
2. Ulterior, ceapa și prazul se taie mărunt și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei. Acum adăugați și usturoiul mărunțit.
3. După fierbere, castanele se curăță de coajă și se adaugă peste legume. În această etapă, adăugați apa, sare și piper, potrivit retete.unica.ro.
4. După 15 minute de fierbere, pasați conținutul cu un blender, apoi adăugați smântâna de gătit.
Sursa foto: Freepik