Supa de creveți este delicioasă, se prepară extrem de simplu, iar timpul de gătire este de aproximativ 30 de minute. Dacă vreți să vă impresionați familia sau prietenii cu un prânz inedit, nu ezitați să încercați această rețetă. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Creveţii sunt una dintre cele mai bune surse de proteine animale, alături de peştele alb. Se gătesc foarte repede, au o textură suculentă și fragedă, iar gustul este inconfundabil.
Citește și: Rețete de deserturi pentru vară fără cuptor
Citește și: Rețete de maioneză de avocado
Citește și: Rețete de cocktailuri de vară cu rom
Citește și: Rețetă de pui puttanesca. Un preparat delicios!
Rețetă de supă de creveți – Ingrediente
300 g de creveți proaspeți sau congelați
100 g de unt
100 de mililitri de ulei
5 căței de usturoi
un vârf de linguriță de paprika iute sau dulce
zeama de la o lămâie
2 morcovi
2 cepe
o felie de țelină
2 ardei grași
200 ml de cuburi de roșii proaspete sau din conservă
Sare
Pătrunjel
Rețetă de supă de creveți – Mod de preparare
1. Spălați și tăiați legumele în bucăți potrivite. Ulterior, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă. Când legumele au fiert suficient, se adaugă 200 ml de cuburi de roșii proaspete sau din conservă.
2. Într-o tigaie, se pun 100 g de unt, 100 ml de ulei și 5 căței de usturoi tocați mărunt, mai apoi creveții. Condimentați în funcție de preferințe. După gătire, se stropesc cu zeamă de lămâie, potrivit kudika.ro.
3. Într-un blender, se pun creveții curățați, legumele și supa. Când obțineți o supă cremoasă, adăugați pătrunjelul tocat mărunt.
Dacă îți plac creveții, îți recomandăm câteva reţete cu creveţi prefierţi
Sursa foto: Freepik