Rețetă de supă cremă de dovlecei. Ușor de preparat

 Oana Pantazi
.

Vara este în toi, iar o rețetă de supă cremă de dovlecei este soluția perfectă pentru orice gospodină. Este fină, cremoasă, se prepară ușor și, cel mai important, poate fi consumată nu doar caldă, ci și rece! Când temperatura sare în termometre, o supă rece e alegerea perfectă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de supă cremă de dovlecei. Chiar dacă dovleceii în sine nu sunt niște legume aromate, acestora li se poate potența gustul, iar rezultatul este unul chiar spectaculos. Preparatul pe care ne-am decis să vi-l prezentăm are nu doar puține calorii, ci și puține ingrediente, care de obicei se găsesc în cămara oricărei gospodine, ceea ce-l face ușor de realizat. Iată cum se prepară cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovlecei!

Citește și: Mâncare ușoară de vară: rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui

Citește și: 3 rețete ușoare de vară

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni

Rețetă de supă cremă de dovlecei

Ingredientul-vedetă și cel care dă un gust special acestui preparat este usturoiul, care, vă garantăm, va face ca această supă să devină favorita întregii familii. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara cea mai bună rețetă de supă cremă de dovlecei.

Ingrediente

  • un dovlecel mare sau doi mai mici
  • 2 cartofi
  • 4 căței de usturoi
  • o ceapă mare
  • o lămâie
  • o legătură de leuștean
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline

Cum se prepară supa cremă de dovlecei

Dovleceii se spală și se cuăță, apoi se taie rondele și se pun într-un vas cu apă, pentru a nu oxida. Apoi se curăță cartofii și ceapa și se pun la fiert în apă cu puțină sare. După circa zece minute, se adaugă și feliile de dovlecei (aceștia fierb mult mai repede).

După ce au fiert toate legumele, se pun într-un blender, la pasat (unde adăugați si putină zeamă pentru a se pasa mai ușor), unde adăugați apoi și leușteanul și pătrunjelul.

Piureul fin obținut se dezleagă cu puțin ulei de măsline, se adaugă apoi o parte din zeama în care au fiert legumele (cam jumătate) și se lasă pe foc câteva minute. Dacă supa este prea groasă, mai puteți adăuga din zeama de legume, până capătă consistența dorită.

Între timp, usturoiul, pisat mărunt sau tăiat feliuțe (după preferință) se călește în puțin ulei de măsline până capătă o culoare frumoasă. Se presară în supă în momentul servirii.

Supa se servește cu crutoane și cu lămâie (sau, dacă preferați, smântână).

Foto: Pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton