Supa cremă de legume este o mâncare ușoară, rapid de pregătit și nu implică un mare efort sau timp mult petrecut în bucătărie. Rețeta pentru supa cremă de legume este foarte simplă și aveți nevoie doar de câteva legume și un blender! Cum se prepară supa cremă de legume.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru supa cremă de legume
1 ceapă
2 morcovi
1 dovlecel mediu
2 rădăcini păstârnac
2 cartofi
2 căţei usturoi
1 ardei capia
3 linguri unt
sare
piper
boia dulce sau picantă
pătrunjel proaspăt
4 felii pâine
ulei de măsline
3 căţei usturoi
100 ml smantana naturala de gatit (smantana pentru frisca)
Notă: putem adăuga cartofi dulci, măzare, fasole, broccoli, conopidă, gulie sau ce orice altă legumă ne place!
Citește și: Rețetă de pui Shanghai. Un preparat gustos și aromat
Citește și: Mâncare de păstăi galbene. Rețetă bună și de post
Citește și: Rețetă de sirop de trandafiri. Potolește pofta de dulce
Citește și: Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă
Cum se prepară supa cremă de legume
Ceapa tăiată cubulețe sau peștișori se pune la călit în puțin unt. Când este gata, se adaugă și restul legumelor tăiate bucăți cât mai mici și se lasă și ele câteva minute la înăbușit, adăugând totodată și 2-3 linguri de ulei de măsline.
Atenție, nu le vrem prăjite, ci doar sa capete acel gust bun înainte să adăugăm apă. Potrivit de sare, piper și boia și le lăsăm să fiarbă câteva minute până când s-au înmuiat.
Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Adăugăm și smântâna pentru o consistență mai cremoasă și un gust și mai bun! Puteți presăra și parmeza la final, dacă vă place combinația!
Însă dacă țineți post sau sunteți vegetarieni, săriți peste acest pas!
Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt!
PS: pentru pregătirea crutoanelor se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.