Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe. Supa de roșii, cunoscută și sub denumirea de supă de tomate, este o mâncare populară și sănătoasă în multe culturi din întreaga lume. Aceasta este preparată în principal din roșii, dar poate conține și alte ingrediente precum ceapă, usturoi, morcovi, ardei, și condimente.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe. Supa de roșii are numeroase beneficii pentru sănătate. Roșiile sunt o sursă bună de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C, vitamina K, potasiu și antioxidanți precum licopen. Consumul regulat de supă de roșii poate fi asociat cu un risc mai scăzut de dezvoltare a anumitor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer, datorită conținutului său de antioxidanți și substanțe fitochimice.
„Ah, supa asta! Mi-ați cerut rețeta. Am găsit-o pe Instagram, e populară în perioada asta. Ai mei o adoră!„, a scris Simona Gherghe pe pagina ei de Instagram.
Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe. Ingrediente
- 1 kg de roșii;
- 1 ardei capia mare;
- o ceapă roșie;
- o căpățână de usturoi;
- sare;
- piper;
- ulei de măsline
Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe. Mod de preparare
- Spălați bine legumele, pe care apoi va fi nevoie să le tăiați în bucăți.
- Puneți legumele într-un vas și băgați-le la cuptor.
- După 45 de minute, pasați-le cu ajutorul unui blenderă. În acest timp veți adăuga și busuiocul alături de o linguriță de zahăr brun.
- Puteți servi supa cu crutoane pregătite în casă sau gata cumpărate. Extra, puteți adăuga și puțin parmezan ras.
FOTO: Pexels