Supă cremă de năut și castane. O rețetă perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă

.

Supă cremă de năut și castane este o rețetă delicioasă, perfectă pentru zilele răcoroase. Această supă îmbină textura cremoasă a năutului cu dulceața castanelor, oferind o aromă bogată și un gust inedit. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsești mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Castanele au un gust inedit și pot fi folosite într-o varietate de rețete. Pentru o experiență culinară inedită, puteți adăuga crutoane în supa cremă sau ulei de măsline deasupra.

Citește și: Cum preparăm salata de dovlecei. De ce e de preferat în locul celei de vinete

Citește și: Cum pregătim plăcinta cu dovleac și brânză. E ideală pentru acest sezon

Citește și: Rețetă de pui marinat în Coca-Cola

Citește și: Rețetă de prăjitură furnică

Supă cremă de năut și castane – Ingrediente


200 g castane uscate

200 g năut

2 crenguțe de țelină verde

1 linguriță bulion

3 linguri ulei de măsline extravirgin

2 crenguțe rozmarin

2 căței de usturoi

1 ardei iute, uscat

sare

piper

Supă cremă de năut și castane – Mod de preparare

1. Curăță castanele de coajă.

2. Pune castanele și năutul în boluri separate, acoperindu-le cu apă. Lasă-le la înmuiat până a doua zi.

3. Scurge năutul și pune-l într-o oală, acoperindu-l cu apă rece. Fierbe-l timp de o oră, adăugând un cățel de usturoi și o crenguță de rozmarin.

4. Fierbe castanele în apă timp de 10 minute, apoi scurge-le.

5. Dizolvă bulionul în câteva linguri de apă.

6. Curăță ardeiul de semințe și pune-l într-un mojar cu usturoiul rămas și rozmarinul rămas, apoi pisează-le bine, potrivit acasa.ro.


7. Curăță țelina și pisează-o, amestecând cele două paste obținute.

8. Adaugă pasta în tigaie cu ulei de măsline și călește până începe să sune.

9. Adaugă bulionul dizolvat și lasă totul să se călească timp de 2 minute, apoi încorporează castanele, amestecând și adăugând apă treptat.

10. Odată fierte legumele, adaugă amestecul peste năut și lasă să fiarbă timp de 30 de minute. Apoi, pasează supa cu un robot de bucătărie, lăsând câteva boabe de năut și/sau castane întregi. Pune supa din nou la fiert și asezonează cu sare și piper după gust.

Sursa foto: Freepik