Supă de roșii. Rețetă simplă, gustoasă și rapidă

 Lăstun Ana Maria
.

Această rețetă de supă de roșii este foarte rapidă și ușor de preparat. Ingredientele pe care le folosim sunt ieftine și ușor de găsit, mai ales în sezonul cald. Gustul este delicios, iar supa de roșii este hrănitoare și sănătoasă, dat fiind faptul că nu conține grăsimi și alimente nesănătoase.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

V-am pregătit o rețetă simplă de supă de roșii, foarte ușor de pregătit și gata în maximum o oră! Roșiile se numără printre legumele cu cele mai bune calorii și sunt o sursă excelentă de fibre, minerale, antioxidanți și vitamine. Nutriționiștii recomandă consumul de roșii în mai multe diete, așa că această rețetă de supă de roșii este perfectă pentru persoanele care vor să piardă câteva kilograme.

Citește și: Rețetă de cartofi umpluți cu carne. Se prepară foarte ușor

Citește și: Rețetă de bulion. Delicios și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză. Ieftină și gustoasă

Citește și: Rețetă de lava cake, sufleul spectaculos cu ciocolată

Ingrediente supă de roșii

Pentru pregătirea acestui preparat, avem nevoie de:

  • 3-4 cepe medii;
  • 3 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 1 țelină;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 ardei gras verde;
  • O lingură ulei de măsline;
  • 50 gr. orez;
  • 400 gr roșii în bulion sau 500 gr. roșii proaspete;
  • 100 gr. smântănâ;
  • Verdeață;
  • Sare, piper, oregano sau alte condimente, în funcție de gust.

Mod de preparare rețetă supă de roșii

  • Curățăm zarvatul pentru supa de roșii: cepele, morcovii, păstârnacul, țelina și ardeiul gras, le tăiem în bucăți și le punem la fiert, adăugând lingura de ulei;
  • Într-o oală, punem apă și fierbem roșiile la foc mic. După aproximativ 20 de minute, le trecem printr-o sită, și adăugăm supa de legume peste piureul rezultat din roșii;
  • Condimentăm cu sare piper și alte ierburi aromatice, în funcție de gust, cum ar fi oregano sau busuioc;
  • Adăugăm orezul și uleiul, punem din nou la fiert până ce supa dă în clocot. În 15 minute orezul va fi gata, așa că putem opri aragazul;
  • După ce supa s-a mai răcit, adăugăm smântâna și verdeața.

Rețeta de supă de roșii este gata, poftă bună.

Sursa FOTO: Pixabay.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton