Supă de roșii. Rețetă delicioasă și ușor de preparat

.

Ce supă poate fi mai bună pe timp de vară dacă nu cea de roșii? Rețeta de supă de roșii se prepară foarte simplu și nu necesită multe ingrediente. De asemenea, pentru rețeta de supă de roșii cele mai bune și gustoase sunt roșiile apărute în sezonul lor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cui nu-i place supa de roșii? Mai ales pe timp de vară când avem nevoie de ceva rece. Rețeta de supă de roșii se prepară simplu și nu necesită mult timp, potrivit lauralaurentiu.ro. Supa de roșii poate să iasă foarte bună și gustoasă mai ales dacă este făcută cu roșii proaspete, din grădină.


Rețetă supă de roșii – igrediente

  • 1,5-2 kg de roșii coapte
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • o bucată de țelină
  • opțional, 1/2 ardei gras
  • 1 cățel de usturoi
  • 30 ml de ulei
  • verdețuri (3 foi de dafin, 1 rămurică de cimbru proaspăt, 1 rămurică de busuioc, pătrunjel verde sau busuioc)
  • o lingură rasă de zahăr
  • sare și piper

Citește și: Supă de pui a la grec.

Citește și: Rețetă mâncare de praz.

Citește și: Roxana Vancea e însărcinată!

Citește și: Minodora a pus-o la punct pe Bianca Rus:

Rețetă supă de roșii – mod de preparare


Roșiile se opăresc în apă clocotită 1-2 minute, apoi se decojesc. Se într-o oală cu apă, se adaugă sare, dafin și cimbru și se pune totul pe foc. Se lasă pe foc aproximativ 10-15 minute, timp în care se curăță restul legumelor.

Într-un recipient destul de mare încât să încapă toată supa de roșii, se pune uleiul la încins, apoi toate legumele până încep să se înmoaie, dar fără să se rumenească. Imediat ce s-au înmuiat, se adaugă o ceașcă de apă și se lasă la fiert.

După cele 10-15 minute de fiert roșiile, se îndepărtează cimbrul și dafinul, iar roșiile se pasează cu blenderul. Apoi se adaugă peste restul legumelor și se pune apă până la consistența dorită. Pentru a echilibra aciditatea roșiilor, se adaugă zahărul, apoi sarea și piperul. Se lasă la fiert până capătă consistența dorită.

Sursă foto: Profimedia