Gina Bradea a împărtășit cu fanii rețeta ei de supă din oase de vită, o sursă bogată de colagen. Acest preparat este perfect în sezonul rece, având nu doar un gust deosebit, ci și multiple beneficii pentru sănătate. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Supa de oase de vită este un preparat delicios și extrem de benefic pentru sănătate, fiind apreciată de secole pentru proprietățile sale nutritive. Această supă este o sursă excelentă de colagen, care ajută la întărirea articulațiilor, îmbunătățirea elasticității pielii și reducerea durerilor articulare.
Citește și: Rețeta de plăcintă cu gutui a bunicii Gherghina de pe TikTok
Citește și: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă
Citește și: Cum se face plăcinta cu somon, spanac și brânză. Rețeta lui Joseph Hadad
Citește și: Rețetă de jumări de porc. Secretul Ginei Bradea pentru o carne fragedă
Rețetă de supă din oase de vită – Ingrediente
Oase de vită cu măduvă sau fără, dar cu cartilaje
O lingură cu vârf de sare
2 cepe întregi
3 morcovi
3 ardei kapia, opțional
Țelină, păstârnac, pătrunjel rădăcină, opțional
Rețetă de supă din oase de vită – Mod de preparare
„Fac iarăși supă din oase de vită. Sunt și cu măduvă și fără măduvă, dar au foarte mulți zgârci din acestea, cartilaje. Am pus o lingură cu vârf de sare, 2 cepe întregi, 3 morcovi, 3 ardei kapia, nu e obligatoriu ardeiul kapia. Mai puteți pune țelină, păstârnac, pătrunjel rădăcină, ce aveți.
Am adunat înainte foarte bine spuma. Așa arată și-l las să fiarbă până când aceste cartilaje se înmoaie foarte bine, trebuie să fie moi. Se lasă zeama să scadă, au de fiert 3-4 ore la foc mic, nu contează, până când sunt bine fierte cartilajele. Nu există un timp fix, este important să fie bine fierte.
Apoi scoatem oasele și cartilajele. Acestea le mâncăm cu usturoi sau cu hrean. Supa o pun în cutii de plastic, o las să se întărească la frigider, cu capac și mâncăm zilnic, câte un cubuleț așa de 100 de grame, pentru că este bun pentru organism, în special pentru femeile peste 40-50 de ani, dar și pentru bărbați, este sănătate curată.
Nu este foarte sărată, nu este foarte iute, eu nu am pus piper, dar puteți pune, pentru că avem nevoie de colagen, este colagen natural’, a explicat bloggerul, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.
Sursa foto: Captură Video