Reteta de supă de pui thailandeză. Rețeta de supă de pui thailandeză este o adevărată delectare pentru papilele gustative, dar și un fel de mâncare sățios. Dacă ai chef să încerci un preparat cu totul diferit care îmbină aromele de pui cu cele de curry și cocos, atunci trebuie să încerci rețeta de supă de pui thailandeză, un deliciu exotic și un festin de arome și condimente.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de pui thailandeză. Dacă vrei să gusști din savorile exotice ale Asiei, atunci supa de pui thailandeză te va introduce în misterele gastronomiei din îndepărtatul continent. Este vorba despre un preparat în care elementul de bază îl constituie condimentele, de la celebrul curry până la lămâiță, sau ingrediente puternic aromate cum ar fi laptele de cocos. Supa de apui thailandeză oferă o incursiune de neuitat într-o cultură plină de mister și savoare, notează LaProvincia.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu banane și fulgi de ovăz
Citește și:Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci
Citește și:Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Un desert gustos și simplu de făcut
Citește și:Budincă de orez cu cardamom și scorțișoară, după rețeta Laurei Cosoi
Reteta de supă de pui thailandeză. Ingrediente
- 1 kg pulpe superioare de pui
- 4 căni zeamă de la o altă supă de pui
- 3 crenguțe de lămâiţă
- 4 căţei de usturoi
- O bucată de 10 cm de ghimbir proaspăt
- 350 g de ciuperci albe Champignon proaspete
- Sucul de la un lime
- 3 linguri sirop de peşte
- 2 linguriţe de pastă de curry
- O lingură ulei de măsline
- 400 g lapte de cocos
- 1/2 legătură de coriandru
- Un ardei iute (Jalapeno sau verde)
- O ceapă roşie
- 1 lime (pentru servire)
Rețeta de pui thailandeză. Mod de preparare
- Mai întâi ia o tigaie mare și pune-o la foc mediu. Amestecă în tigaie 3 crenguțe mici de lămâiţă, cu o bucată de 10 cm de ghimbir proaspăt ras şi 4 căţei de usturoi tăiaţi.
- Peste preparatul din tigaie, adaugă 4 căni de zeamă de la o altă supă de pui şi lasă amestecul să fiarbă. Dă focul mic şi mai lasă amestecul pe foc pentru încă 30 minute.
- Ia amestecul de pe aragaz și şi strecoară ingredientele. În paralel, încălzeşte o lingură de ulei de măsline şi adaugă 1 kg pulpe superioare de pui tăiate în bucăţi mici dezosate. Lasă totul să se uniformizeze deasupra focului pentru 5 minute.
- Adaugă 350 g de ciuperci albe proaspete, tăiate în patru bucăţi şi lasă-le pe foc pentru 5 minute. Apoi, plusează cu 2 linguriţe de pastă de curry, sucul de la un lime şi trei linguri de sirop de peşte.
- Completează cu amestecul de pui şi ţine-l ocupat cu 400 g de lapte de cocos pentru 15-20 minute.
Ia spuma cu o lingură specială şi, apoi, adaugă o ceapă roşie tăiată felii. Găteşte pentru 5 minute.
Ia totul de pe foc şi completează: un sfert de lingură de coriandru tăiat. - În paralel, fă un amestec de servire: un alt sfert de lingură de coriandru tăiat, felii dintr-un lime şi un ardei iute tăiat felii.
Poză: Pexels