Rețetă tartă cu brânză și sparanghel. Dacă vrei să pregătești ceva rapid pentru tine sau pentru invitați, trebuie să încerci această rețetă de tartă cu brânză și sparanghel. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face cea mai bună tartă la tine acasă!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă tartă cu brânză și sparanghel. Câteodată îți dorești să prepari ceva rapid, care să nu te țină prea mult timp în bucătărie. Ei bine, astăzi îți propunem o rețetă de tartă cu brânză și sparanghel. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce pași trebuie să respecți să îți iasă perfect!
Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș. Pufoși și savuroși
Citește și: Rețetă baclava cu nucă. Cum să faci baclava acasă
Citește și: Prăjitură pufoasă cu cireșe
Citește și: Rețetă de banana bread. Cel mai gustos chec cu banane
Rețetă tartă cu brânză și sparanghel. Ingrediente
1 foaie de aluat pentru foietaj
150 de g cremă de brânză sau 150 de g de brânză proaspătă
20 g parmezan
2 ouă
15 fire de sparanghel
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Rețetă tartă cu brânză și sparanghel. Mod de preparare
- Curățăm sparanghelul și îl rupem în două. După ce am terminat cu sparanghelul, batem un ou cu crema de brânză sau brânza proaspătă, dar și parmezanul. Condimentăm după gust și amestecăm.
- Adăugăm și zeama de lămâie și continuăm să amestecăm. Peste celălalt ou punem 2 linguri cu apă rece și îl batem.
- Acum ne vom ocupa de foaie de aluat, care trebuie să fie proaspătă și decongelată. Într-o tavă încăpătoare vom pune o foaie de copt și întindem foaia de aluat deasupra.
- Ungem marginile cu oul bătut cu apă și facem margini cam de 3 cm.
- Începem să întindem aluatul cu brânză și avem grijă să distribuim pe toată suprafața.
- Deasupra punem și sparanghelul și o punem în coptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
- Scoatem din cuptor, lăsăm la răcit și servim!
Poftă bună!
sursă foto- Shutterstock