Rețeta de tartă cu mere și caramel a Andreei Esca

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de tartă cu mere și caramel a Andreei Esca. Andreea Esca este nu numai o femeie de carieră, dar și o gospodină desăvârșită. Vedeta de la Pro TV gătește adesea preparate delicioase așa că recent, vedeta PRO TV și fiul ei, Aris Eram, au pregătit o tartă de mere franțuzească.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de tartă cu mere și caramel a Andreei Esca. Andreea Esca este una dintre cele mai îndrăgite prezențe de pe micile ecrane. Dincolo de imaginea de profesionistă desăvârșită, prezentatoarea de la PRO TV este și pasionată de gătit, mai ales când este acompaniată și de unul dintre copiii ei. Andreea Esca și fiul ei, Aris Eram, au prezentat pe social-media o rețetă delicioasă de tarte cu mere și caramel, care se prepară foarte ușor.

Rețeta de tartă cu mere și caramel a Andreei Esca. Ingrediente

Pentru această rețetă specială, trebuie să pregătești un aluat foarte fraged franțuzesc, spune Andreea Esca. După ce ai bifat acest pas, te poți apuca de prepararea merelor și caramelului.

„Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București. Puteți să faceți însă tarta în orice altă formă' de acest tip. Așadar, înainte de toate, faceți un aluat fraged. Fiecare după preferințe, cu sau fără ou, cu sau fără zahăr. Eu l-am făcut așa, de această dată: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul. Cum pregătim conținutul vedeți în pozele alăturate.

Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.', a continuat aceasta.

Rețeta de tartă cu mere și caramel a Andreei Esca. Mod de preparare

Andreea Esca recomandă ca rezultatul final să se pună la copt aproximativ 40 de minute, iar când s-a rumenit suficient, trebuie scos din cuptor și lăsat la răcit. Prăjitura nu se consumă ca atare însă, ci vedeta mai are un truc, pentru un gust mai bun. Aceasta pune peste ea smântână sau înghețată de vanilie.

Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 10 minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!', mai spune Andreea Esca.

FOTO: Facebook Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton