Rețetă de tocană siciliană de vinete, de post. Vinetele sunt legume delicioase și sănătoase, cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate, ceea ce le face alimente ideale în perioadele de post, sau în alimentația vegană. Vinetele pot fi preparate în multe feluri, de la grill sau coapte, până la sărate sau marinate, fiind adesea folosite ca substitut al cărnii în rețete vegetariene sau vegane.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de tocană siciliană de vinete, de post. Vinetele sunt sărace în calorii, fapt ce le face o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și mențină greutatea sau să slăbească. Vinetele conțin vitamine și minerale esențiale, precum vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu și mangan. Consumul regulat de vinete poate fi asociat cu o scădere a nivelului de colesterol și cu îmbunătățirea sănătății inimii, datorită conținutului de fibre și potasiu. Iată o rețetă delicioasă de tocană siciliană de vinete, ideală pentru persoanele care țin post, recomandată de bucataras.ro.
Rețetă de tocană siciliană de vinete, de post. Ingrediente
- ulei de masline
- 2 vinete mari
- 1 lingurita cu varf oregano uscat
- piper
- 1 ceapa rosie, mica
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- 2 lingurite capere conservate
- 1 mana masline verzi
- 2-3 linguri otet
- 5 rosii mari, coapte, tocate
Rețetă de tocană siciliană de vinete, de post. Mod de preparare
- Se taie vinetele cuburi mari.
- Se toaca ceapa si patrunjelul fin.
- Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mai mare, la foc mediu spre mare. Se adauga vinetele, oregano, sare si piper si se scutura tigaia pana cand vinetele sunt acoperite de ulei pe toate partile. Se gatesc la foc mare 4-5 minute, scuturand tigaia din cand in cand.
- Cand vinetele devin aurii pe toate partile, se adauga ceapa, usturoiul, si tulpinile de patrunjel si se mai gatesc cateva minute, adaugand ulei daca mai este nevoie.
- Se adauga caperele, maslinele si otetul, iar dupa ce otetul s-a evaporat, se adauga si rosiile. Se lasa 15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
- La final, se mai adauga sare si piper, daca este nevoie, se presara frunzele de patunjel deasupra si se stropeste cu ulei de masline.
FOTO: Pixabay