A început postul Crăciunului, o perioadă de reflecție, răbdare și abținere de la alimentele de origine animală. Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase și ușor de preparat, nu ezita să încerci tocănița de conopidă. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsești mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Conopida este un aliment extrem de versatil și sănătos, care aduce numeroase beneficii organismului. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți, dar are și un conținut ridicat de fibre, care ajută la digestie.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu bulion de post
Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere. Un desert perfect pentru toamnă
Citește și: Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză
Citește și: Rețetă de gogoși cu gutui. Un desert ideal pentru sezonul rece
Tocăniță de conopidă – Ingrediente
1 buc. conopidă mare
1 cutie suc de roșii
2 cepe
1 legătură pătrunjel
Sare, ulei după gust
Tocăniță de conopidă – Mod de preparare
1. Desfaceți conopida în buchețele mici, o spălați bine și o fierbeți în apă cu sare până devine fragedă.
2. Curățați și spălați ceapa, apoi o tăiați mărunt, potrivit sfatulparintilor.ro.
3. Căliți ceapa în puțin ulei până devine ușor aurie.
4. Transferați conopida fiartă într-o oală, adăugând un pahar din apa în care a fiert.
5. Adăugați ceapa călită și sucul de roșii în oală, amestecând bine.
6. Lăsați totul să fiarbă la foc mic până se îngroașă sosul.
7. La final, presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți cu poftă!
Sursa foto: Freepik