Un preparat delicios, ușor de făcut, ideal pentru cei care care țin post în această perioadă. Regăsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru această tocăniță. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Dovlecelul și năutul se găsesc pe lista alimentelor bogate în proteine vegetală.
Citește și: Rețetă de hummus cu sfeclă roșie și năut. Preparat simplu și de post!
Citește și: Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Gustoasă și sănătoasă!
Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie
Rețetă de tocăniță cu năut și dovecel – Ingrediente
Năut- 250 de grame;
Dovlecel- 500 de grame;
Ceapă- 250 de grame;
Morcov- 200 de grame;
Ulei de floarea soarelui- 100 de mililitri;
Sare- 10 grame;
Piper- 2 grame;
Mărar verde- o legătură;
Cimbru- 2 grame;
Boia dulce- 2 grame;
Pastă de tomate- 80 de grame
Rețetă de tocăniță cu năut și dovecel – Mod de preparare
1. Începe prin a curăța morcovul, ceapa și dovlecelul, apoi taie-le în bucăți mici.
2. Călești ceapa în puțin ulei, adaugi morcovul și năutul, și lasă-le la foc mic.
3. În ultimele 10 minute, adaugi cimbrul și piperul, apoi dovlecelul tăiat cubulețe, potrivit adevărul.ro.
4. Adaugă puțină boia dulce și pastă de tomate pentru culoare și savoare.
5. Amestecă periodic preparatul.
6. Gustă și ajustează condimentele și consistența după preferință.