Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea. Tocănița ocupă primele poziții în „topul' gurmanzilor. Este sățioasă, extrem de delicioasă și potrivită chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi. Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea este un adevărat deliciu culinar și, pe deasupra, este și foarte ușor de gătit. Iată ce trebuie să faci!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea. Vrei să gătești, dar nu ai prea mult timp la dispoziție? Vrei să-ți delectezi papilele gustative cu ceva delicios, dar preparat rapid? Ei bine, atunci te provocăm să încerci rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea. Este preparatul ideal pentru o cină în familie, iar ingredientele necesare nu costă deloc mult!
Citește și: Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de gogoși cu dovlecei.Un dulce savuros și surprinzător
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole verde.Un deliciu de vară
Rețeta de tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea – Ingrediente
6-8 cepe mari
pulpă de pui dezosată
foi de dafin
boabe de piper
roșii
mărar sau pătrunjel
cimbru
sare
ulei
făină
Rețeta tocăniță de pui cu ceapă a lui chef Sorin Bontea – Mod de preparare
1. Primul lucru de care trebuie să vă ocupați este să puneți puțin ulei într-o cratiță. Lăsați la încins, timp în care condimentați bucățile de pui cu sare și piper, după bunul plac.
2. După aceea, treceți bucățile de pui prin făină, pentru că astfel sosul se va lega bine. Așezați apoi carnea în tigaia cu ulei încins. Lăsați să se rumenească bine pe ambele părți, câteva minute, până când ați observat o culoare ușor aurie.
3. Acum, puteți trece la ceapă. Pe aceasta trebuie să o tăiați rondele, iar apoi să o puneți la călit. Timpul estimat pentru acest proces este de 10 minute. Trebuie să fiți însă atenți să nu se topească de tot, informează fanatik.ro.
4. După ce ați călit ceapa, amestecați-o alături de bucățile de pui. Adăugați apoi niște apă fierbinte în cratiță și, din nou, amestecați cu grijă.
5. Puneți apoi, pe rând, cimbrul și foile de dafin în vas și lăsați compoziția să fiarbă până ce carnea este aproape gata.
6. Adăugați apoi și roșiile, iar după aproximativ cinci minute, preparatul ar trebui să fie gata de servit. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga, la final, încă puțin piper. Chef Sorin Bontea chiar recomandă să condimentați cum trebuie tocănița, pentru a-i da aromă.
7. La final, puteți folosi pentru ornat mărarul sau pătrunjelul, după ce ați tocat verdețurile mărunt. Așezați apoi preparatul pe farfurie și puteți trece la degustat. Poftă bună!
Sursă foto: Captură ecran