Rețeta de tocăniță de toamnă a lui Sorin Bontea

.

Rețeta de tocăniță de toamnă a lui Sorin Bontea. Toamna este anotimpul ideal pentru a pregăti o tocăniță delicioasă, sățioasă și plină de nutrienți, tocmai bună pentru întreaga familie. Chef Sorin Bontea prezintă o rețetă de tocăniță de toamnă cu carne de vită, ușor de preparat și potrivită atât pentru prânz, cât și pentru o cină caldă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Tocănița de toamnă propusă de chef Sorin Bontea include legumele pe care orice gospodină le are în cămară, mai ales toamna, cartofi, morcovi, ceapă, dar și câteva condimente care dau o savoare unică acestui preparat. Rețeta de tocăniță de toamnă a lui Sorin Bontea este simplu de preparat și poate constitui un fel de mâncare complet și delicios, ce sigur va fi apreciat de întreaga familie. Chef Sorin Bontea are și un truc special pentru o conferi o aromă excepțională preparatului. Acesta adaugă la final și semințe de chimen prăjite


Citește și: Rețeta de pizza a lui Teo Trandafir! Aluatul este înlocuit de vinete

Citește și: Florin Dumitrescu, mesaj emoționant pentru soția sa, la trei săptămâni după plecarea de la Chefi la Cuțite: „Din păcate toate ghinioanele au cam stat pe geaca noastră…'

Citește și: Oana Roman și Ana Morodan, păcălite cu „brânza Regelui Charles al III-lea’ de YouTuberul Nicknamedpete: „Eu nu am căzut în plasă. M-am prefăcut. Acest infractor…’

Citește și: Monica Gabor a transmis presei o scrisoare prin care a explicat divorțul de Irinel Columbeanu: „Poate până la urmă reușește să mă omoare…' / În trecut, vedeta a fost acuzată că și-a abandonat fiica

Rețeta de tocăniță de toamnă a lui Sorin Bontea. Ingrediente

  • carne de vită tăiată cuburi cât unghia,
  • ceapă,
  • chimen măcinat,
  • chimen semințe,
  • boia iute și dulce,
  • pastă de tomate,
  • cartofi,
  • ulei,
  • ardei gras,
  • morcov

Rețeta de tocăniță de toamnă a lui Sorin Bontea. Mod de preparare

  1. Căliți ceapa cu morcovul până când ceapa devine galben aurie.
  2. Adăugați apoi condimentele: boia iute, dulce, chimen măcinat.
  3. Căliți amestecul de legume și condimente timp de 2 minute, după care adăugați puțină apă.
  4. Lăsați la fiert încă 3 minute, apoi adăugați din nou apă (se repetă de 3 ori).
  5. Adăugați pasta de tomate, căliți încă 3 minute (dacă scade lichidul, se mai adaugă apă)
  6. Adăugați carnea și căliți până prinde culoare.
  7. Puneți apă, cât să acopere toate ingredientele, și restul de condimente: sare, piper măcinat.
  8. Când vita este aproape gata, adăugați cartofii și ardeii grași.
  9. Continuați să fierbeți până când toate ingredientele sunt complet gătite.
  10. FOTO : PIxabay