Rețetă de tocăniță de post cu năut și vinete

.

O rețetă delicioasă, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. Știm că e greu să diversifici meniul în perioada de postului, de aceea îți recomandăm tocănița cu vinete. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsești mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Tocănița de vinete are o textură catifelată și o aromă bogată. Preparatul poate fi însoțit de salate proaspete și murături, pentru o experiență culinară pe măsură. Puteți înlocui unele ingrediente în funcție de preferințele personale.

Citește și: Rețetă de tocăniță cu năut și dovecel

Citește și: Rețetă de ciorbă de urzici cu franjuri de ouă

Citește și: Rețetă de merdenele cu foi de plăcintă

Citește și: Ciorbă cu ciuperci pleurotus, de post. Rețetă ca la mănăstire


Rețetă de tocăniță de post cu năut și vinete – Ingrediente

1 vânătă mare tăiată cuburi

 450 – 480 ml supă de legume

 2 conserve de roșii cuburi (800 g)

 1 conservă năut (400 g)

 1 ceapă tăiată cubulețe

 3 căței de usturoi

 2 linguri ulei

 1 linguriță boia

 jumătate de linguriță fulgi de ardei iute

 1 linguriță chimion (opțional)

 1 linguriță sare

 piper

Rețetă de tocăniță de post cu năut și vinete – Mod de preparare

1. Bucățile de vânătă se amestecă cu o lingură de sare și se lasă la scurs, pentru 30 de minute, într-o sită de plastic.

2. Într-o cratiță mare, se încălzește o lingură de ulei la foc potrivit.

3. Bucățile de vânătă se prăjesc în cratiță, apoi se scot și se dau deoparte, potrivit reteteunica.ro.


4. În aceeași cratiță se adaugă încă o lingură de ulei, apoi se călește ceapa, timp de 4-5 minute.

5. Se pun usturoiul tocat fin, boiaua de ardei și fulgii de ardei iute, și se gătesc împreună aproximativ un minut.

6. Se toarnă supa de legume, roșiile tocate și năutul, adăugând și bucățile prăjite de vânătă.

7. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute sau până când vânăta este gătită și sosul începe să se îngroașe. Nu uitați să presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Sursa foto: Freepik