Rețetă tochitură dobrogeană. Tochitura dobrogeană este un pic diferită de cea moldovenească, dar este la fel de gustoasă. Astfel, dacă vrei să pregătești un prânz sățios și care să îți aducă aminte de copilărie, trebuie să încerci această rețetă de tochitură dobrogeană. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă tochitură dobrogeană. Dacă această tochitură te duce cu gândul la mâncarea pregătită de bunica, înseamnă că ai avut o copilărie fericită. Dacă vrei să pregătești această tochitură dobrogeană la tine acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente.
Citește și: Rețetă de ardei iute murat
Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de cozonac cu aluat opărit. Gustos și pufos
Citește și: Rețetă de păsat cu lapte
Rețetă tochitură dobrogeană. Ingrediente
1 kg de pulpă de porc
250 g bulion de roșii
300 ml de apă călduță
sare
piper
1 căpățână de usturoi
cimbru
1 ceapă
boia de ardei dulce
vin alb
3 linguri de ulei
Rețetă tochitură dobrogeană. Mod de preparare
- Tăiem carnea în cuburi de 3 cm. Punem cele 3 linguri de ulei într-o oală încăpătoare, iar apoi începem să adăugăm carnea.
- Adăugăm apoi 150 de ml de apă călduță și amestecăm bine. Punem și un capac deasupra, iar când vedem că a scăzut carnea, mai adăugăm un pahar de apă. Ulterior, vom adăuga și bulionul și jumătate de bulion.
- Condimentăm cu sare, piper și boia după gust. Mai lăsăm pe foc totul, cu capacul pus.
- Când observăm că a fiert carnea bine, adăugăm 50 ml de vin, care să fie de preferat sec, și mai lăsăm pe foc pentru 10 minute.
- Tochitura dobrogeană este gata, iar la final vom adăuga și restul de usturoi.
- Servim cu mămăliguță și murături.
poftă bună!
sursă foto- Shutterstock