Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea. Chef Sorin Bontea este activ pe social-media, unde împărtășește rețete delicioase și inedite urmăritorilor. Fostul jurat de la Chefi la cuțite i-a surprins pe urmăritori cu o rețetă de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Chef Sorin Bontea dovedește că este un adevărat maestru al deserturilor. Expertul în gastronomie a prezentat rețeta pentru un desert apetisant și aromat, dintr-un amestec inedit de ingrediente. Fostul jurat de la Chefi la cuțite a fost asistat și de chef Nobo, iar împreună au făcut un tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate.

Citește și: Andreea Ligia, femeia care i-ar fi despărțit pe Gabi Bădălău și Bianca Drăgușanu, dă explicații: „Nu doresc să apar în astfel de scandaluri”

Citește și: Cum arată Oana Roman, după ce a slăbit 20 de kilograme. Imagini cu vedeta, după ce s-a filmat în dres, în baie

Citește și: Cum arată vila de lux a Oanei Zăvoranu. Vedeta are casa plină de oglinzi, vasul de la toaletă cu luminițe colorate și televizor în baie

Citește și: „El se distra cu fetițe pe muzica lui Salam, ea era pe masa de operație'. Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au despărțit, din nou, după ce ea și-a făcut intervenție de lifting facial

Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză a lui chef Sorin Bontea. Ingrediente

  • nuci;
  • 190 ml de lapte;
  • 45 ml de ulei de floarea-soarelui;
  • 250 de grame de zahăr;
  • 160 de grame de făină;
  • o lingură de scorțișoară;
  • ghimbir;
  • 6 grame de praf de copt.

Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză a lui chef Sorin Bontea. Mod de preparare

Mai întâi începeți cu prepararea blatului:

 Începem prin a mărunți nucile. Adăugăm cele patru ouă. Punem 190 de ml de lapte și mai avem de adăugat 45 ml de ulei de floarea-soarelui. O să le mixăm puțin ca să se omogenizeze foarte bine. Putem adăuga și celelalte ingrediente.250 de grame de zahăr, 160 de grame de făină, o lingură de scorțișoară, ghimbir, 6 grame de praf de copt și nu mai rămâne decât să adăugăm și nuca măcinată de mai devreme și să lăsăm să se mixeze. Am pregătit deja două inele de copt.', a explicat chef Nobo.

Odată ce ați pus blatul la cuptor, începeți să pregătiți merele caramelizate:

 Avem blatul la cuptor și o să facem umplutura de mere. Punem puțin zahăr, cât să umplem fundul cratiței noastre cu zahăr. Nu trebuie să fie foarte caramelizat pentru că îl mai caramelizăm și când adăugăm merele. Este gata, putem adăuga două mere. Nu trebuie să le lăsăm foarte mult, cât să nu se facă piure. O să transferăm merele și le lăsăm să se răcească.', a explicat chef Nobo.

Crema se prepară foarte simplu

„Ne apucăm să facem crema.Avem aici 450 de grame de cremă de brânză. O să o pun în mixer. Avem și 300 de ml de smântână pentru frișcă. Avem și 200 de grame de zahăr pudră, o păstaie de vanilie și o să mai adăugăm și zeamă de lime. Am să pun crema în poș.', a spus chef Nobo.  

După ce blatul s-a copt și s-a răcit, puteți începe să-l ornați. Puneți puțină cremă între tavă și blat, ca să îi ofere acestuia stabilitate, iar apoi a ornat blatul, începând cu marginile.

„O să încep prin a pune cremă pe margini. Punem puțin și pe mijloc. Adăugăm merele. O să mai las doar foarte puține. Mai pun cremă ca să se facă priză între straturi. Acum o să fac la fel. Am păstrat câteva mere și le punem frumos pe aici pe sus. Punem și câteva căpșuni, nuci, mărgele și coaja de lime. Trebuie să îl lăsăm două ore la rece.', a precizat chef Nobo

FOTO: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton