Rețetă de tort Mojito. Desertul se prepară în 30 de minute și cu siguranță va reuși să vă încânte papilele gustative. Are gustul la fel ca celebrul cocktail Mojito. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru acest tort, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru rețeta de tort Mojito, iar gustul va reuși să vă surprindă. Dacă vă place cocktailul Mojito, atunci cu siguranță veți adora acest desert, care are la bază mentă și lime.
Rețetă de tort Mojito. Ingrediente
-190 g de făină de grâu
-½ linguriță de bicarbonat de sodiu
-240 ml lapte
-2 linguri de făină de cartofi
-¾ linguriță de praf de copt
-un praf mare de sare
-80 ml de ulei vegetal
-120 g de zahăr din trestie
-coaja rasă de la două lămâi-lime
-2 lingurițe de rom
-o mână de mentă proaspătă tocată
-2 linguri de suc de lămâie
Citește și: Cum prepară Cătălin Scărlătescu mucenici muntenești
Citește și: Rețetă de sfogliatella – desertul italian cu foietaj crocant și umplutură de ricotta și portocală
Rețetă de tort Mojito. Mod de preparare
Pentru a prepara un savuros tort Mojito, începeți prin a încălzi laptele într-o cratiță până ajunge la punctul de fierbere. Odată ce a dat în clocot, luați-l de pe foc și adăugați menta tocată. Acoperiți vasul și lăsați amestecul să stea timp de 15 minute, astfel încât laptele să obțină aroma intensă a mentei, apoi strecurați-l printr-o sită fină și lăsați-l să se răcească.
Într-un bol mare, cerneți făina de grâu și cea de cartofi, apoi încorporați praful de copt, sifonul și sarea. Separat, combinați zahărul din trestie cu coaja de lămâie, adăugând treptat sucul de lămâie, laptele infuzat cu mentă, untul și romul. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.
Treptat, încorporați ingredientele uscate în amestecul lichid, amestecând încontinuu pentru a obține o textură uniformă.
Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și turnați aluatul în ea. Încălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și coaceți tortul aproximativ 20 de minute, până când capătă o nuanță aurie și crește frumos.
După ce este gata, lăsați-l să se răcească, apoi presărați zahăr pudră pentru un aspect delicat. Savurați acest desert delicios, care păstrează autenticitatea aromei de Mojito. Poftă bună!
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-56.jpg)
Idei de decorare pentru tortul Mojito
Idei de decorare pentru tortul Mojito:
-frunze proaspete de mentă. Așezate pe suprafața tortului sau pe margini, acestea vor accentua aroma și vor oferi un aspect natural și răcoritor;
-felii subțiri de lime. Aranjate pe tort sau în jurul acestuia, vor adăuga un contrast vizual plăcut și o notă de prospețime citrică;
-zahăr pudră. Presărat delicat pe deasupra, va crea un efect vizual elegant, asemănător unui strat fin de zăpadă. Pentru un decor mai sofisticat, puteți folosi un șablon pentru a forma modele geometrice sau florale;
-coajă rasă de lime. Adăugată peste tort, aceasta va intensifica aroma citrică și va contribui la un aspect vibrant;
-rom caramelizat. Un detaliu inedit poate fi reprezentat de câteva picături de rom caramelizat sau sirop de rom, care vor oferi un efect lucios și o notă subtilă de aromă;
-frișcă. Un strat delicat de frișcă aplicat cu un poș poate adăuga un plus de rafinament, fie sub formă de flori, fie în modele decorative.
Sursa foto: Freepik