Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă. Un desert delicios

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă. Un desert delicios și simplu de făcut. Te-ai săturat de toate rețetele clasice de desert și vrei să îți delectezi papilele gustative cu un gust nou? Ei bine, este momentul să pui în aplicare rețeta de tort raffaello cu cocos. Îți garantăm că este un deliciu, iar musafirii și cei dragi vor fi cu adevărați surprinși de arta care o să iasă din mâinile tale de gospodină!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Weekend-ul se apropier cu pași repezi, așa că dacă vrei să îți încâți papilele gustative, tot ceea ce trebuie să faci este să citești rețeta de mai jos. Cu atât mai mult dacă urmează ziua unui apropiat sau dacă iubești gustul intens de cocos, asta fiindcă azi vorbim despre rețeta de tort raffaello cu cocos. Este un desert răcoritor, cremos, simplu de făcut și de care o să te îndrăgostești imediat.

Citește și: Rețetă de lapte de migdale

Citește și: Rețetă de macarons cu boabe de cafea

Nu mai sta pe gânduri și pune în aplicare rețeta, fiindcă dacă ai ajuns până aici sigur ești un mare fan al deserturilor sau al cocosului. Iată lista de ingrediente, dar și modul de preparare pas cu pas!

Citește și: Cătălin Botezatu, despre Dana Budeanu: „Are creier și circumvoluțiuni pentru un milion de femei”

Citește și: Mihai Bendeac a pozat în lenjerie intimă, la 40 de ani: „Mereu am visat că voi avea puterea de a fi mulțumit de felul în care arăt”. Cum au reacționat internauții

Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă – Ingrediente

  •  110 g făină albă
  •  150 g fulgi de cocos
  •  130 g zahăr alb
  •  40 g zahăr pudră
  •  7,5 g praf de copt
  •  30 ml ulei vegetal
  •  15 ml esență de vanilie
  •  6 ouă
  •  650 ml smântână dulce pentru frișcă
  •  650 g ciocolată albă
  •  200 g bomboane de cocos

Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă – Mod de preparare

Ei bine, dacă ai crezut că este greu de făcut, nu este deloc așa. Se prepară mai repede decât te-ai fi așteptat, așa că este timpul să trecem la treabă. Mai concret, făina se amestecă cu o treime din fulgii de cocos și praful de copt, iar între timp, se separă albușurile și gălbenușurile, iar apoi albușurile se bat spumă tare.

După ce spuma de albușuri se întărește, se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și zahărul pudră și se mixează în continuare. Separat, gălbenușurile se bat cu restul de zahăr, până devin ca o cremă, apoi se adaugă uleiul și esența de vanilie.

În crema de gălbenușuri se încorporează cu atenție spuma de albușuri și se amestecă cu ajutorul unei spatule. Se adaugă și amestecul de făină și se amestecă, iar compozița obșinută se pune într-o formă de tort cu margini detașabile și se coace la 160 de grade Celsius timp de 30 de minute. Când timpul s-a scurs, se scoate blatul și se taie în trei straturi.

Se lasă să se răcească, iar în acest timp se pregătește ganache-ul de ciocolată albă. Mai precis, se pune smântâna la încălzit, fără să fiarbă, iar când s-a înfierbântat se adaugă ciocolata albă și se amestecă bine, până se topește și apoi se dă la frigider cel puțin două ore. Când s-a răcit, se bate cu mixerul la viteză mare, până se îngroașă. Cu toate părțile gata, tot ce rămâne de făcut este să-l asanblăm.

Tortul se asamblează în felul următor: blat, cremă, blat, cremă, blat, cremă și glazurare. La final, peste tortul glazurat cu ganache de ciocolată albă se pune și restul de nucă de cocos. După cel puțin 2 ore de stat la rece poate fi servit alături de cei dragi. Poftă bună!

Sursă foto: hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton