Pandișpanul cu fructe, în cazul nostru cu căpșuni, este una dintre cele mai delicioase prăjituri și extrem de ușor de pregătit. Nu-ți trebuie dibăcie în bucătărie, ci să urmezi rețeta și rezultatul va fi o prăjitură pufoasă, bogată în fructe, devorată garantat de toată familia.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Ingredientele pentru prăjitura pufoasă (pandișpan) cu căpșuni
4 ouă mari
8 linguri de zahăr
60 ml ulei
120 ml lapte
11 linguri faină
1 linguriță cu vârf praf de copt
2 lingurițe esență de vanilie
un praf de sare
200-250 gr căpșuni
Cum se prepară prăjitura pufoasă (pandișpan) cu căpșuni
Gălbenușurile se mixează spumă cu zahărul, iar treptat încorporăm uleiul și apoi laptele.
Se adaugă treptat făina în care am adăugat înainte praful de copt și esența de vanilie.
Separat, albușurile se bat spumă cu sarea. Când sunt gatam le încorporăm cu o paleta în amestecul de gălbenușuri.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă, turnam compoziția de aluat. O nivelam, punem bucățile de căpșuni răsfirate. Băgăm prăjitură în cuptorul încins, la o temperatura potrivită, pentru 30-35 de minute, până se rumenește frumos deasupra, dar totodată să fie coaptă. Facem testul cu scobitoarea.
O puteți servi cu înghețată alături!
Foto: Bucataras TV
Dacă adori deserturile, poti incerca si delicioasa crema de zahar ars