Rețetă de varză cu carne de porc. Un preparat delicios

.

Rețetă de varză cu carne de porc. Varza este un aliment sănătos, dar și gustos. Dacă este călită poate deveni un adevărat deliciu. Varza cu carne de porc este un preparat tradițional ce nu are cum să nu îți placă. Mai ales dacă se adaugă diferite mirodenii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de varză cu carne de porc se prepară foarte simplu și nu este nici costisitoare. Rezultatul este unul delicios și se poate servi alături de mămăliguță și ceapă.


Ingrediente – Rețetă de varză cu carne de porc

  • o varză dulce de aproximativ 1,5 kg
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 500 g carne de porc
  • 200 g piept de porc sau costiță macră
  • suc de roșii
  • cimbru
  • mărar
  • boia de ardei iute
  • sare, piper
  • frunze de dafin
  • ulei și apă

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte.

Citește și: Fulgy, dezvăluiri șocante despre consumul de droguri:

Citește și: Bianca Comănici a pierdut procesul cu Nelson Mondialu:

Mod de preparare – Rețetă de varză cu carne de porc


Varza se toacă mărunt apoi se freacă cu sare și se lasă să se înmoaie puțin, potrivi clickpoftabuna.ro. Carnea de porc se taie în bucăți mici și se pune la prăjit. Se adaugă și costița tăiată în bucăți mai mari și se lasă pe foc timp de 10 minute.

Ceapa se taie solzișori, iar ardeiul cubulețe și se pun peste carne, la călit. Se vor lăsa în jur de 5 minute. Varza se stoarce și se pune și ea peste carne și legume. Se pune capacul și se lasă la foc mic pentru 10 minute ca să își lase zeamă. Dacă mai este nevoie se poate completa cu apă.

După ce a fiert, se adaugă roșiile, boia de ardei iute, piperul și frunzele de dafin. Se mai lasă la fiert timp de 5 minute cu capac, apoi se pun cimbrul și mărarul.


Se mai lasă la fiert până scade puțin, apoi se stinge focul, dar se mai lasă capacul.

Sursa foto: clickpoftabuna.ro