Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval

.

Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval. Vinetele au un gust extraordinar pot fi preparate în diverse feluri. Dacă te-ai săturat de clasica salată de vinete, poți încerca fără griji și alte preparate. Noi îți recomandăm rețeta de vinete umplute cu legume și cașcaval, pentru că se gătește rapid și nu necesită multă experiență în bucătărie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval. Rețetele cu vinete sunt vedetele anotimpului de toamnă. Acestea au un gust special, o textură plăcută și sunt o sursă bogată de vitamine. Cu toate că nu au multe calorii, conțin foarte multe fibre și antioxidanți ce contribuie la sănătatea noastră. Dacă vrei să pregătești ceva nou pentru tine și familia ta, noi te provocăm să încerci rețeta de vinete umplute cu legume și cașcaval. Gustul te va cuceri imediat!

Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă


Citește și: Rețetă de zacuscă țărănească de vinete

Citește și: Rețetă compot de gutui.Cea mai delicioasă rețetă

Citește și: Rețetă de mâncare de castraveți murați.Preparat rapid!

Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval – Ingrediente

4 vinete mijlocii

1 ceapă

2 linguri ulei

2 ardei graşi

150 g şuncă presată

2 ouă

150 g caşcaval ras

sare

piper

pătrunjel verde

Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval – Mod de preparare

1. Mai întâi, ocupați-vă de vinete. Trebuie să le spălați bine sub jet de apă rece, iar mai apoi să le tăiați în jumătăți, pe lungime.

2. După ce ați tăiat vinetele potrivit indicațiilor de mai sus, deasupra lor se presară sare. Faceți asta doar pe părțile cu miez. Mai apoi, le puteți lăsa să se scurgă, timp de aproximativ jumătate de oră.


3. Vinetele se spală și se fierb doar 5 minute, iar ulterior se lasă la scurs, scrie retete.unica.ro. După aceea, trebuie să scoateți miezul. Puteți face asta cu ajutorul unei lingurițe. Tocați apoi miezul mărunt.

4. Apoi, se călește în cantitatea de ulei, alături de o ceapă tocată mărunt. Adăugați și ardeiul gras, după ce l-ați tăiat cubulețe.

5. Mai apoi, se lasă preparatul să se răcească și se amestecă alături de șunca presată. Se adaugă și restul ingredientelor: ouăle bătute, pătrunjelul verde, jumătate din cantitatea de cașcaval, sare și piper după gust.


6. Compoziția obținută se folosește pentru a umple vinetele. Acesta se așează într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu puțin pesmet, ca să nu se lipească.

7. Presărați deasupra vinetelor și restul de cașcaval rămas. Preparatul se introduce apoi în cuptorul încins și se lasă la foc mediu jumătate de oră.

Sursă foto: Pixabay