Rețeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman

.

Rețeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman. Zacusca este o mâncare tradițională din bucătăria românească, cunoscută pentru a fi un preparat gustos și sănătos. Este pregătită în principal din legume, în special ardei și vinete, care sunt coapte sau prăjite, apoi amestecate cu roșii, ceapă, ulei și condimente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman. În general, zacusca este apreciată pentru gustul său intens și pentru versatilitatea sa în bucătărie, ceea ce o face un aliment popular în România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Zacusca poate fi servită ca un fel de mâncare în sine, pe pâine sau ca garnitură pentru diverse preparate culinare. Este un aperitiv popular și un element cheie în bucătăria tradițională românească. Iată rețeta delicioasă a lui Radu Anton Roman.


Rețeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman. Ingrediente

  • 3 kilograme de vinete
  • 3 kilograme de gogoșari roșii
  • 3 kilograme de roșii
  • 2 kilograme de ceapă
  • 10 ardei capia
  • 750 de mililitri de untdelemn
  • o căpățână de usturoi
  • 2 ardei iuți
  • piper
  • boia
  • sare

Rețeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman. Mod de preparare

  1. Vinetele se coc pe plită, se curăță de coajă și se lasă să se scurgă timp de două-trei ore. Gogoșarii, ardeii și ceapa se grijesc, apoi se toacă și se pun la călit în ulei încins.
  2. Se pun la călit și vinetele. Roșiile se curăță de nodul verde și tare, se toacă mărunt și se adaugă la prăjeală. Totul va bolborosi vreme de 1 oră, în vas acoperit, pe foc mic, amestecând des, să nu se prindă.
  3. În sfârșit se pune usturoi, sare, piper, se mai lasă să dea în câteva clocote. Se conservă în borcane bine închise. Pentru siguranță, se pun borcanele cu zacuscă într-o cratiță mare, la fiert, încă o jumătate de oră.

FOTO: Pexels Facebook