Rețetă de zacuscă de ghebe

.

Rețetă de zacuscă de ghebe. Ghebele sunt o specie de ciuperci apreciate pentru gustul lor delicat și textura plăcută. Ele pot fi pregătite în diverse moduri, inclusiv prăjite, fierte, coapte, sau preparate ca zacuscă. Rețete de zacuscă de ghebe pe care ți-o propunem este ușor de făcut și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Atunci când preparăm ghebele este important să fie gătite corect, deoarece ciupercile pot fi toxice dacă nu sunt pregătite corespunzător. Este recomandat să fie culese cu grijă, să fie verificate pentru a se asigura că nu sunt deteriorate sau infestate cu insecte, și să fie gătite la temperaturi suficient de ridicate pentru a distruge eventualele toxine. Codițele nu se utilizează. De asemenea este recomandat să nu consumați alcool când mâncați ghebe, pentru a evita senzația de greață și vărsături.


Citește și: Bianca Drăgușanu, amendată de Poliție după ce a fost oprită în trafic: ‘Am încălcat niște reguli. Mi s-a făcut și testul antidrog…’ / Ce spune despre Dorian Popa

Citește și:Elena Lasconi, în scandal cu fiica ei, după ce a votat pentru susținerea familiei tradiționale. Tânăra își acuză mama de homofobie: „Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată!

Citește și: Ce declarație de dragoste i-a făcut Marius Elisei actualei iubite, în plin scandal cu Oana Roman: „Să privești pe cineva la care ții cu adevărat și să…’


Citește și: Oana Zăvoranu și Alex Ashraf s-au împăcat. Reacția vedetei după ce soțul ei s-a întors acasă și ce spune acesta: „De mai mult de o lună vorbeam. Am avut o discuție, am renunțat la divorț

Rețetă de zacuscă de ghebe. Ingrediente

  • ghebe
  • ceapă
  • ardei roșii
  • ulei
  • roșii
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Rețetă de zacuscă de ghebe. Mod de preparare

  1. Spală ghebele și taie-le în bucăți mici sau felii.
  2. Curăță cepele și taie-le mărunt.
  3. Coace ardeii roșii pe o plită sau în cuptor până când coaja devine închisă la culoare și se desprinde ușor. Apoi, lasă-i să se răcească, îndepărtează coaja și semințele, apoi taie ardeii în bucăți mici.
  4. Într-o cratiță mare, încinge uleiul de floarea-soarelui și călește ceapa până devine sticloasă și ușor aurie.
  5. Adaugă ghebele tăiate și călește-le până când încep să-și lase apa.
  6. Adaugă ardeii roșii copti, roșiile tăiate și foile de dafin. Amestecă bine toate ingredientele și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute.
  7. Dacă zacusca este prea uscată, poți adăuga un pic de apă sau bulion, în funcție de preferințe.
  8. Adaugă sare și piper. Dacă preferi zacusca mai dulce, poți adăuga și zahăr.
  9. Continuă să gătești zacusca la foc mic până când ghebele sunt moi și amestecul se îngroașă. Aceasta poate dura în jur de 1-2 ore.
  10. Dacă dorești să păstrezi zacusca pentru iarnă, sterilizează borcanele, apoi toarnă amestecul fierbinte în ele. Sigilează borcanele și așază-le cu capul în jos pentru a le lăsa să se răcească.

FOTO: Pexels