Rețetă de zacuscă de pește

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de zacuscă de pește. În general, cele mai folosite ingrediente pentru acest preparat sunt vinetele coapte, gogoșarii (sau ardeii roșii) copți, ceapa tăiată, roșiile, ciupercile, morcovul sau dovleceii. Lipovenii au creat o rețetă autentică de zacuscă, folosind ca ingredient principal peștele. Iată modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de zacuscă de pește. Pentru că se apropie sezonul rece, gospodinele au pregătit deja borcanele cu zacuscă și le-au așezat în cămară. Acest preparat se consumă, în general, în perioadele de post, având în vedere că principalele ingrediente sunt legumele proaspete sau coapte. Există numeroase varietăți de zacuscă, în funcție de regiunile geografice ale țării. Lipovenii au creat o rețetă inedită pentru acest preparat, rezultând un amestec delicios de legume și pește. Se crede că această rețetă a fost conservată de câteva generații bune, având în vedere migala pe care o presupune.

Citește și: Rețeta de chec cu lămâie și cocos.Cel mai gustos desert pentru post

Citește și: 10 rețete de friptură de pui

Citește și: Rețetă musaca de cartofi cu soia, de post

Citește și: Rețeta de chiftele de post

Rețetă de zacuscă de pește – Ingrediente

1,5 kg pește macrou;

800 gr ceapă;

1 kg ardei gogoșari;

250 gr morcovi;

300 ml suc de roșii;

200 ml ulei;

100 ml apă;

150 ml oțet;

O linguriță de zahăr;

3 căței de usturoi;

Sare, piper și câteva frunze de foi de dafin

Rețetă de zacuscă de pește – Mod de preparare

1. Peștele se spală și se curăță bine. Într-o oală, se adaugă doi litri de apă, doi litri de oțet și restul ingredientelor menționate mai sus. Peștele se lasă la fiert până când se desprinde carnea de pe oase.

2. După fierbere, bucățile de pește se trec prin mașina de tocat. Legumele se curăță și se toacă mărunt, în timp ce morocul se dă prin răzătoare.

3. Într-o tigaie cu ulei încins, se pune ceapa, gogoșarul și morcovul. După câteva minute, se adaugă sucul de roșii, usturoiul, peștele și condimentele.

4. Zacusca de pește se lasă 30 de minute la fiert, apoi se adaugă o cantitate mică din zeama în care a fiert peștele, potrivit libertateapentrufemei.ro.

5. În final, zacusca se pune în borcane sterilizate și se mai fierb aproximativ o oră la bain-marie. Poftă bună!

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton