Rețetă de zacuscă sârbească din ardei copți. Cum se prepară ajvar

.

Rețetă de zacuscă sârbească din ardei copți. Noi îți vom explica cum se prepară ajvar. Este un preparat gustos, perfect pentru această perioadă a anului. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare! Noi îți urăm poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


Este vară, iar dacă vrei să te bucuri de un preparat gustos, pe gustul oricui, atunci gătește zacusca sârbească din ardei copți. Noi îți vom spune de ce ingrediente ai nevoie pentru ajvar, dar și care este modul de preparare.

Citește și: Rețeta de dulceață de gutui cu nuci a Annei Lesko. Desert ușor de făcut

Citește și: Rețetă de chiftele cu dovlecei, brânză și mărar. Perfectă pentru un prânz delicios și rapid

Citește și: Rețeta de creveți în unt a Laurei Cosoi. Secretul actriței pentru un preparat delicios, ca la restaurant


Citește și: Rețetă de clătite cu somon afumat, cremă de brânză și castravete

Ingrediente pentru zacusca sârbească din ardei copți

-3 kg de ardei gras roșu

-2 vinete

-7 căței de usturoi

-100 ml de ulei

-15 ml de oțet

-sare

-piper negru

Modul de preparare pentru zacusca sârbească din ardei copți

1. Se spală ardeii și vinetele și se lasă să se usuce complet. Ulterior, se pun la copt pe grătar sau într-o tigaie de fontă, asigurându-se că se coc uniform pe ambele părți. După coacere, ardeii și vinetele se transferă într-o oală de metal acoperită cu un capac, ceea ce va facilita desprinderea cojii.


2. După ce coaja a fost îndepărtată, legumele se pun într-un mixer împreună cu usturoiul tăiat mărunt și se mixează până se obține o pastă omogenă. În această etapă, se pot adăuga următoarele: piper proaspăt măcinat, ulei și sare.

3. Pentru a obține un ajvar mai picant, se poate adăuga un ardei iute fără semințe. Un alt truc folosit de sârboaice pentru un ajvar deosebit este adăugarea unei roșii coapte și decojite.


4. Dacă se adaugă roșia, ingredientele se mai amestecă puțin, după care amestecul se transferă în borcane sterilizate, care vor fi apoi fierte la bain-marie.

Sursa foto: Facebook