Rețete de brioșe pentru Crăciun

 Ifrim Georgiana
.

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, așa că vă propunem trei rețete de brioșe, gustoase și foarte ușor de făcut. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Brioșele sunt deserturi dulci și delicate, perfecte pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Se prepară foarte ușor, cu ingrediente la îndemâna oricui, iar experiența în bucătărie nu este obligatorie. Când vine vorba de ornat, vă puteți pune creativitatea la încercare pentru aceste brioșe pufoase și irezistibil de bune.

Citește și: Rețeta de ciorbă de cartofi și afumătură a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul special pe care îl folosește

Citește și: Rețeta de clătite americane cu nucă de cocos a Biancăi Giurcanu

Citește și: Paste de post cu rucola, după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

Citește și: Cum să prepari cea mai bună slănină acasă. Rețete de șuncă

Brioșe cu ciocolată și merișoare – Ingrediente

125 g de unt nesărat

250 g de făină 

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

200 g de zahăr pudră

2 lingurițe de scorțișoară

¼ nucșoară, proaspăt rasă

150 g de iaurt natural

1 linguriță de extract de vanilie

2 ouă medii

1 portocală, curățată de coajă și stoarsă de suc

150 g de ciocolată (albă, cu lapte sau neagră), mărunțită

50 g de merișoare uscate

50 g de zahăr pudră

2 linguri de zahăr perlat sau pudră pentru ornat

Brioșe cu ciocolată și merișoare – Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Untul topit se amestecă cu făina, bicarbonatul, zahărul, scorțișoara și nucșoara într-un castron mare cu un vârf de cuțit de sare.

3. În această etapă, adăugați iaurtul, vanilia și ouăle la untul răcit. Turnați ingredientele umede în ingredientele uscate, împreună cu coaja de portocală, ciocolata și afinele uscate.

4. Amestecul se toarnă în formele de hârtie, iar brioșele se lasă la copt pentru aproximativ 30 de minute. La final, glazurați cu amestecul obținut din sucul de portocale și zahărul vanilat.

Brioșe cu banane și nuci – Ingrediente

250 g de făină 

1 linguriță de praf de copt

 ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

110 g de zahăr pudră 75 g de unt, topit

1 linguriță de extract de vanilie

2 ouă

2 banane mari și coapte, pasate

125 ml de lapte bătut

50 g de nuci tocate

Brioșe cu banane și nuci – Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

2. Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul pudră cu un vârf mare de sare.

3. Separat, amestecați untul topit, extractul de vanilie, ouăle, bananele pasate și laptele bătut.

4. Faceți o gaură în centrul ingredientelor uscate și turnați ingredientele umede, potrivit libertatea.ro.

5. Adăugați și nucile mărunțite și turnați compoziția în forme. Brioșele se lasă la copt pentru aproximativ 30 de minute.

Brioșe cu zmeură și ciocolată albă – Ingrediente

100 g de unt nesărat, înmuiat

65 g de zahăr pudră

65g zahăr brun deschis

2 ouă mari, la temperatura camerei

125g iaurt grecesc

1 linguriță de pastă de vanilie

5 linguri de lapte

250g de făină 

1 linguriță de praf de copt

200g zmeură (proaspătă sau congelată)

75 g de ciocolată albă

Brioșe cu zmeură și ciocolată albă – Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Untul și zahărul se bat cu mixerul până obțineți o cremă. Adăugați ouăle treptat și bateți până când se combină.

3. Mai apoi, adăugați iaurtul, vanilia, laptele, făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare fină până când obțineți un aluat omogen.

4. Adăugați acum zmeura și ciocolata albă mărunțită. Coaceți timp de 8 minute, apoi reduceți cuptorul la 180C și coaceți încă 20-25 de minute până când cresc și devin aurii.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton