Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, așa că vă propunem trei rețete de brioșe, gustoase și foarte ușor de făcut. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Brioșele sunt deserturi dulci și delicate, perfecte pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Se prepară foarte ușor, cu ingrediente la îndemâna oricui, iar experiența în bucătărie nu este obligatorie. Când vine vorba de ornat, vă puteți pune creativitatea la încercare pentru aceste brioșe pufoase și irezistibil de bune.
Citește și: Rețeta de clătite americane cu nucă de cocos a Biancăi Giurcanu
Citește și: Paste de post cu rucola, după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu
Citește și: Cum să prepari cea mai bună slănină acasă. Rețete de șuncă
Brioșe cu ciocolată și merișoare – Ingrediente
125 g de unt nesărat
250 g de făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
200 g de zahăr pudră
2 lingurițe de scorțișoară
¼ nucșoară, proaspăt rasă
150 g de iaurt natural
1 linguriță de extract de vanilie
2 ouă medii
1 portocală, curățată de coajă și stoarsă de suc
150 g de ciocolată (albă, cu lapte sau neagră), mărunțită
50 g de merișoare uscate
50 g de zahăr pudră
2 linguri de zahăr perlat sau pudră pentru ornat
Brioșe cu ciocolată și merișoare – Mod de preparare
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Untul topit se amestecă cu făina, bicarbonatul, zahărul, scorțișoara și nucșoara într-un castron mare cu un vârf de cuțit de sare.
3. În această etapă, adăugați iaurtul, vanilia și ouăle la untul răcit. Turnați ingredientele umede în ingredientele uscate, împreună cu coaja de portocală, ciocolata și afinele uscate.
4. Amestecul se toarnă în formele de hârtie, iar brioșele se lasă la copt pentru aproximativ 30 de minute. La final, glazurați cu amestecul obținut din sucul de portocale și zahărul vanilat.
Brioșe cu banane și nuci – Ingrediente
250 g de făină
1 linguriță de praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
110 g de zahăr pudră 75 g de unt, topit
1 linguriță de extract de vanilie
2 ouă
2 banane mari și coapte, pasate
125 ml de lapte bătut
50 g de nuci tocate
Brioșe cu banane și nuci – Mod de preparare
1. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul pudră cu un vârf mare de sare.
3. Separat, amestecați untul topit, extractul de vanilie, ouăle, bananele pasate și laptele bătut.
4. Faceți o gaură în centrul ingredientelor uscate și turnați ingredientele umede, potrivit libertatea.ro.
5. Adăugați și nucile mărunțite și turnați compoziția în forme. Brioșele se lasă la copt pentru aproximativ 30 de minute.
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă – Ingrediente
100 g de unt nesărat, înmuiat
65 g de zahăr pudră
65g zahăr brun deschis
2 ouă mari, la temperatura camerei
125g iaurt grecesc
1 linguriță de pastă de vanilie
5 linguri de lapte
250g de făină
1 linguriță de praf de copt
200g zmeură (proaspătă sau congelată)
75 g de ciocolată albă
Brioșe cu zmeură și ciocolată albă – Mod de preparare
1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Untul și zahărul se bat cu mixerul până obțineți o cremă. Adăugați ouăle treptat și bateți până când se combină.
3. Mai apoi, adăugați iaurtul, vanilia, laptele, făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare fină până când obțineți un aluat omogen.
4. Adăugați acum zmeura și ciocolata albă mărunțită. Coaceți timp de 8 minute, apoi reduceți cuptorul la 180C și coaceți încă 20-25 de minute până când cresc și devin aurii.
Sursa foto: Freepik