Rețete cu carne tocată. Idei pentru o cină delicioasă

 Lupescu Anca
.

Vă întrebați ce rețete cu carne tocată să faci pentru cină în seara? Dacă aveți o caserola de carne tocată, atunci există o mulțime de variante pentru o masă excelentă și deloc plictisitoare. Există atât de multe moduri de a găti ceva delicios cu carne tocată de vită! V-am pregătit cele mai bune și mai populare rețete de carne tocată, de la chiftele, hamburgeri sau plăcinte cu carne reconfortante.

Despre carnea tocată

Țineți minte că indiferent de carnea tocată pe care o veți folosit este rețete vor fi mai grase sau mai slabe. De exemplu, puteți folosi carne tocată de pui sau de curcan, dacă cea de vită sau de porc este prea grea și o evitați.

Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Un deliciu culinar

În plus, cu condimentele potrivite, toate aceste rețete vor ieși senzațional. Puteți opta pentru un amestec de carne de vită și porc sau pentru un amestec între o carne slabă și una grasă. Împreună cu legumele potrivite, puteți face o variațiune între aceeași rețetă. 

Iată câteva idei de rețete cu carne tocată pentru un prânz sau o cină delicioase. 

Rețete cu carne tocată 

Cartof la cuptor cu brânză și carne

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 morcov tăiat mărunt
  • 1 tijă de țelină
  • 450 g de carne de miel tocată mărunt
  • 2 linguri de pastă de roșii uscate 
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 300 ml de supă de vită
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de apă

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți ceapa, usturoiul, morcovul tăiat cubulețe și țelina în bastonașe timp de 6-8 minute. Adăugați carnea tocată și gătiți timp de 3-4 minute până când se rumenește, apoi adăugați pasta de roșii uscate și sosul Worcestershire. 

Se adaugă supa de carne de vită, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 35-40 de minute, până când carnea devine foarte fragedă.

Rețetă de ruladă de carne tocată. Aperitivul perfect

 Se condimentează bine. Se amestecă amidonul de porumb cu apă rece până se obține o pastă, se amestecă și se fierbe timp de 1 minut. Se servește peste cartofii copți în cuptor întregi și se acoperă cu brânză Cheddar rasă.

Ceapă umplută

  • Pentru ceapă
  • 4 cepe foarte mari
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de melasă
  • Pentru umplutură
  • 50 g de iaurt grecesc
  • 50 g de pesmet proaspăt
  • 400 g de carne tocată 
  • 1 ou bătut
  • 1 linguriță de condimente măcinate
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • ½ pachet mic de mentă, tocată
  • ½ legătură mică de pătrunjel

Tăiați extremitățile cepei. Faceți o incizie în fiecare, de sus până la rădăcină, apoi încă 0,5 cm de-a lungul ei, astfel încât să puteți tăia și arunca o felie subțire (ca și cum ați arunca un segment de portocală). Aduceți o cratiță cu apă la fiert și adăugați ceapa. 

Se fierbe timp de 10 minute, se scoate din apă și se lasă să se răcească. Se încălzește cuptorul la 200C. Când ceapa este suficient de rece pentru a fi manipulată, decojiți-o cu grijă și puneți deoparte straturile exterioare – doriți aproximativ 12-16 straturi mari în total, care vor deveni învelișul exterior pentru umplutura de carne. Puteți folosi straturile mai mici, rămase în mijloc, pentru o altă rețetă.

Amestecați toate ingredientele pentru umplutură într-un bol și asezonați bine. Formați 12-16 chiftele ovale. Puneți fiecare chiftea pe un strat de ceapă și înfășurați-o pentru a crea ceva ce arată ca o ceapă mică, decojită.

Turnați jumătate din uleiul de măsline într-o tavă mare și puțin adâncă, apoi aranjați deasupra toate cepele umplute, într-un singur strat strâns. 

Rețetă de vinete cu carne tocată și roșii

Se stropește cu uleiul rămas și se dă la cuptor timp de 45 min. Ungeți cu melasă sau miere și coaceți încă 15-20 min. până când interiorul este foarte moale și de culoare maro închis. Se servește cu orez cu legume rădăcinoase și cu dressingul de iaurt alături.

Plăcintă cu carne și cartofi dulci 

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 morcov  tăiat cubulețe
  • 1 baton de țelină, tăiat mărunt
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • 650 g de cartofi dulci tăiați în bucățele
  • 75 ml lapte
  • 20 g de unt
  • Pentru baza de carne tocată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • ½ tijă de țelină, tăiat mărunt
  • 1 morcov mic tăiat mărunt
  • 500 g carne tocată de vită, 10% grăsime
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • 200 ml passata de roșii
  • 50 ml lapte

Pentru bază: încălziți jumătate din ulei într-o tigaie, adăugați ceapa și prăjiți-o până când începe să se înmoaie, apoi adăugați usturoiul, țelina și morcovul și gătiți până se înmoaie. Între timp, încălziți uleiul rămas într-o tigaie separată și prăjiți carnea tocată în loturi, scoțând fiecare lot cu o lingură cu fantă și lăsând în urmă excesul de ulei.

Adăugați carnea tocată la legume, apoi adăugați piureul de roșii și gătiți timp de 1 min. Încorporați passata și aduceți la fierbere. Acoperiți și gătiți la foc foarte mic timp de 1½-2 ore, apoi adăugați laptele și gătiți timp de 30 de minute.  Dacă pregătiți baza din timp, o puteți lăsa să se răcească în această etapă, apoi o puteți congela până la o lună. (Dezghețați-o complet înainte de a o folosi în etapa următoare).

Pentru a termina rețeta, încălziți mai mult ulei într-o tigaie și prăjiți încă o ceapă până când începe să se înmoaie. Adăugați morcovul și țelina și prăjiți-le până se înmoaie. Adăugați cimbrul și dafinul și gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați baza de carne tocată și aduceți la fierbere. Acoperiți și gătiți timp de 20 de minute (scoateți capacul spre final dacă nu este suficient de groasă).

Se încălzește cuptorul la 180C. Se fierb cartofii dulci în apă clocotită până se înmoaie, se scurg bine, apoi se adaugă laptele și se pasează cartofii.

Întoarceți amestecul de carne într-o tavă și nivelați-l, apoi adăugați amestecul de cartofi deasupra și întindeți-l. Gătiți timp de 30 de minute sau până când partea de sus începe să se rumenească. Serviți cu o salată verde.

Chifteluțe suedeze

  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 450 g carne tocată mărunt de porc 
  • 1 gălbenuș de ou
  • 3 crenguțe de mărar, tocate mărunt
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 3-4 linguri de smântână acră

Amestecați într-un castron ceapa, carnea de porc, gălbenușul de ou și jumătate din mărar. Umeziți ușor mâinile, apoi formați amestecul în 12 bile, fiecare cam de mărimea unei mingi de golf.

Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor. Un deliciu!

Încălziți uleiul într-o tigaie mare. Încingeți chiftelele și prăjiți-le, întorcându-le des, timp de aproximativ 12-15 minute, până când devin aurii pe toate părțile. Amestecați smântâna și restul de mărar, apoi puneți cu lingura peste chiftele. Se servesc cu piure de cartofi sau tagliatelle.

Lasagna

  • Pentru sosul de carne
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 tije de țelină, tocate mărunt
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1 morcov (aproximativ 100 g), tocat mărunt
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 140 g de cuburi de pancetta
  • 500g carne tocată de vită 
  • 500 g carne tocată de porc 
  • 200 ml de lapte
  • 2 cutii de 400 g de roșii tocate
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 2 cuburi de concentrat de vită
  • 500 ml de vin roșu
  • Pentru lasagna
  • aproximativ 400 g de foi de paste uscate
  • 50 g de parmezan, ras fin
  • Pentru sosul alb (bechamel)
  • 1,5 l de lapte
  • 1 ceapă, tăiată în felii groase
  • 3 frunze de dafin
  • 3 cuișoare
  • 100 g de unt
  • 100 g de făină simplă
  • puțină nucșoară

Mai întâi, faceți sosul bechamel. Puneți laptele, ceapa, foile de dafin și cuișoarele într-o cratiță mare și aduceți la fierbere, dar opriți focul înainte și lăsați deoparte timp de 1 oră pentru a se infuza.

Pentru sosul de carne, puneți uleiul, țelina, ceapa, morcovul, usturoiul și pancetta într-o altă cratiță mare. Gătiți ușor împreună până când legumele se înmoaie, dar nu se colorează.

Rețetă dovlecei umpluți cu legume și carne. Ușor de făcut

Introduceți carnea tocată de vită și porc, laptele și roșiile tocate. Folosind o lingură de lemn, amestecați împreună și spargeți și zdrobiți bucățile de carne tocată de pereții cratiței. Când carnea tocată este în mare parte descompusă, adăugați toate ierburile, cuburile de bulion și vinul roșu și aduceți la fierbere. Se acoperă și se lasă să fiarbă timp de 1 oră, amestecând din când în când pentru a nu se mai prinde de fund.

Descoperiți și fierbeți ușor încă 30 de minute-1 oră, până când carnea este fragedă și sosată. Gustați și asezonați.

Pentru a termina sosul bechamel, strecurați laptele printr-o sită fină în una sau două ulcioare. Topiți untul în aceeași tigaie, apoi, cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecați făina și gătiți timp de 2 minute.

Încorporați laptele strecurat, puțin câte puțin – amestecul se va îngroșa la început până devine o pastă, dar continuați, adăugând laptele treptat pentru a evita formarea de cocoloașe. Aduceți la o fierbere ușoară, amestecând constant. Se fierbe ușor timp de câteva minute, până când se îngroașă. Se condimentează cu sare, piper și puțină nucșoară.

Rețetă de Chilli con carne. Simplă şi rapidă

Se încălzește cuptorul la 180C. Se întinde o lingură de sos de carne pe baza unui vas de copt. Acoperiți cu un singur strat de foi de paste uscate, decupându-le pentru a se potrivi, dacă este necesar, apoi acoperiți cu un sfert din bechamel. Se pune o treime din sosul de carne și se împrăștie puțin parmezan.

Repetați straturile – paste, bechamel, carne și parmezan – de încă două ori pentru a folosi tot sosul de carne. Adăugați un ultim strat de paste, ultimul strat de bechamel și restul de parmezan. Așezați vasul pe o tavă de copt și coaceți timp de 1 oră până când face bule, se rumenește și devine crocant deasupra.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi cum se afumă carnea și peştele acasă!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton