Rețete cu ouă, simple și gustoase, de la Chef Hadad. Ouăle sunt printre cele mai folosite ingrediente din bucătăria românească, având o mulțime de nutrienți benefici organismului, proteine, albumină sau fier. Preparatele cu ouă sunt ideală atât pentru micul-dejun, cât și pentru brunch, sau prânz. Chef Hadad prezintă trei rețete delicioase cu ouă și oferă sfaturi valoroase pentru preparare.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețete cu ouă, simple și gustoase, de la Chef Hadad. Preparatele cu ouă sunt preferate de mulți români, mai ales că sunt foarte simple și rapide. Dacă v-ați plictisit de același rețete, Chef Hadad propune să încercați câteva rețete cu ouă care cu siguranță vor fi un răsfăț pentru papilele gustative. Chef Hadad vă oferă trei variante de rețete cu ouă din trei colțuri ale lumii, China, Scoția și Thailanda.
Rețete cu ouă, simple și gustoase, de la Chef Hadad
Chef Hadad vine cu o rețetă din China pentru care veți avea nevoie de ouă de prepeliță. Un alt ingredient esențial pentru această rețetă este un aluat special, ce va conferi o savoare unică preparatului.
„Am făcut o selecție rapidă a unor rețete delicioase, care sper să vă inspire. Ouăle de prepeliță nu sunt doar gustoase, dar și tare amuzante și arată spectaculos indiferent cum le-ai găti. Iar thailandezii le gătesc în multe feluri, de la simplele ouă fierte, la tigăi cu multe orificii în care le prăjesc și până la mâncarea stradală atât de apreciată. Un astfel de preparat se face cu ouă de prepeliță fierte, decojite și învelite în aluat de colțunași wonton. Dacă nu găsiți acest aluat la magazinele chinezești, fie puteți să îl preparați în casă, fie folosiți un aluat congelat, cum ar fi cel de quiche, întins foarte subțire și tăiat în pătrate. Înveliți oul într-un pătrat de aluat și lipiți marginile. Puneți câte 3 ouă înfășurate pe o țepușă de lemn și prăjiți-le în baie de ulei. Serviți-le cu sos picant.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Cum prepari ouăle scoțiene, după sfaturile lui Chef Hadad
Ouăle scoțiene sunt o opțiune excelentă, mai ales că se potrivesc de minune cu o salată, și, în același timp, sunt sățioase și se prepară rapid.
„Ouăle scoțiene sunt un fel interesant. Sunt ouă fierte, învelite în carne de cârnați și prăjite pentru un exterior crocant și un interior moale. Puteți schimba, însă, compoziția de carne și să folosiți în schimb compoziție pentru falafel. Pentru un rezultat delicios, cel mai bine ar fi ca gălbenușul ouălor să fie încă moale. Așa că fierbeți ouăle puțin și puneți-le curățate imediat în apă rece, astfel încât să se oprească procesul de gătire. Țineți cont că ele vor mai trece o dată prin încălzire atunci când vor fi prăjite.
Lucrați cu delicatețe cu ele, pentru că având miezul moale, șansele să se spargă sunt foarte mari. Puneți compoziția de carne sau năut între două foi de copt și presați-o într-un strat gros de jumătate de centimetru, așezați oul în mijloc și înfășurați-o în jurul lui. Pentru un rezultat extra-crocant, dați-le prin pesmet panko și apoi prăjiți. Merg perfect cu o salată.„, a mai spus celebrul chef.
Ouă în stil mexican, după rețeta lui Chef Hadad
Chef Joseph Hadad a oferit câteva sfaturi despre cum puteți prepara cele mai bune ouă roșii mexicane, cu roșii proaspete și diferite condimente. Ouăle mexicane preparate după rețeta lui Chef Hadad pot constitui atât un brunch, cât și un mic dejun excelent.
„Puteți să vă inspirați și din mâncarea mexicană pentru huevos rancheros, adică ochiuri făcute în sos de roșii. Preferabil este să folosiți roșii proaspete pe care să le tocați mărunt și să le puneți la sotat, dar puteți merge și pe varianta prescurtată cu roșiile de la conservă. Odată ce aceste sunt gătite și asezonate după gust (sare, piper, boia afumată, oregano, ce vreți voi), faceți „gropi' în tigaie, în care să așezați ouăle sparte și trageți puțin de albuș să se combine cu sosul de roșii. Vor fi gata când albușul s-a albit și gălbenușul este încă moale. Puteți să le serviți cu tortilla sau cu pâine și guacamole. Dar puteți face și varianta turcească, menemen, în care ouăle sunt făcute jumări printre sosul de roșii tocate, la care puteți adăuga și ardei gras tocat mărunt.”, a mai dezvăluit Joseph Hadad.
FOTO Facebook, Pexels