Trei idei de rețete cu tapioca

 Ifrim Georgiana
.

Tapioca este o budincă dulce și aromată, făcută deseori cu lapte de cocos sau cu smântână. Acest preparat poate fi realizat în diverse moduri și se întâlnește și sub denumirile cassava, madioca, yuca, kappa sau manioc. Iată câteva idei de rețete cu tapioca!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Tapioca este o substanță făinoasă care se extrage din partea fibroasă a rădăcinii de manioc, un arbust tropical originar din Brazilia. În mod frecvent, alimentul se folosește în rețetele de budincă, însă poate avea și alte întrebuințări.

Citește și: Rețetă de tartă cu banane la tigaie

Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie

Citește și: Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și: Rețetă de supă cremă de creveți

Rețetă de budincă de tapioca cu vanilie – Ingrediente

 ½ cană de perle de tapioca;

½ ceașcă de zahăr brun;

3 căni lapte de cocos;

150 gr fulgi de cocos;

O păstaie de vanilie.

Rețetă de budincă de tapioca cu vanilie – Mod de preparare

1. În jumătate de cană de lapte de cocos, se pun perlele de tapioca și se lasă la înmuiat pentru o oră.

2. Într-o oală, laptele se pune la fiert și se adaugă zahărul și tapioca. Lăsați pe foc pentru aproximativ 20 de minute, potrivit libertatea.ro.

3. La final, adăugați păstaia de vanilie și fulgii de cocos. Poftă bună!

Rețetă de clătite cu tapioca – Ingrediente

80-100 gr perle de tapioca

300 ml bautura vegetala de soia

2 linguri ulei de floarea soarelui

fructe

sirop de cocos

fulgi de cocos

Rețetă de clătite cu tapioca – Mod de preparare

1. Perlele de tapioca se hidratează pentru 30 de minute în băutura vegetală de soia. Ulterior, acestea se scurg și se împart în patru porții egale.

2. Într-o tigaie încinsă, puneți o lingură de ulei și perlele de tapioca. Nivelați ușor, până obțineți forma unei clătite.

3. Clătitele de tapioca pot fi servite cu căpșuni, kiwi, afine sau alte fructe. Poftă bună!

Rețetă de grătar de pui cu garnitură de tapioca – Ingrediente

1 piept de pui

1 plic condimente pentru pui

2 linguri ulei de masline

1 ceasca cu tapioca

3 cesti cu supa de pui

3 rosii

1 dovlecel

1 ardei gras rosu

1 ceapa rosie

sare

piper

1 lamaie

Rețetă de grătar de pui cu garnitură de tapioca – Mod de preparare

1. Într-un vas cu supa de pui, tapioca se lasă la hidratat pentru aproximativ 20 de minute.

2. Pieptul de pui feliat se condimentează și se prepară la grătar. Ulterior, gătiți și rondelele de legume.

3. Într-o farfurie, se pune garnitura de tapioca, alături de pieptul de pui la grătar și rondelele de legume. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton