Rețete de cocktail pentru Crăciun

.

Nimic nu este mai potrivit pentru a intra în atmosfera de sărbătoare decât cocktailurile de Crăciun! O băutură festivă este mai mult decât un simplu deliciu gustos: este vorba despre pregătirea scenei pentru festivitățile de sărbători. Poți alege de la clasicul vin fiert, până la cocktail-uri care conțin 4-5 ingrediente și care au gust de sărbători. 

Rețete de cocktail pentru Crăciun


Știm cu toții că mesele sunt pline de bunătăți tradiționale și tot felul de aperitive, deserturi și multe alte gustări. Dar pentru o petrecere de Crăciun reușită, ai nevoie de cocktailuri festive.

Poți combina diferite băuturi, alcoolice sau nu, și le poți decora după bunul plac, folosind frunze de mentă, fructe sau bomboane colorate. o crenguță de rozmarin, o mână de afine sau un pai colorat.

Marrgarita cu clementine

  • 100 ml de tequila
  • 50ml triplu sec
  • Pentru amestecul de sare
  • 1 linguriță de fulgi de sare de mare
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • 1 linguriță de coajă de clementină uscată
  • 50 ml de suc de clementine sau 2 clementine întregi
  • 50 ml de suc de lămâie verde sau 2 lămâi întregi

Toarnă tequila, triplu sec și 50 ml de apă rece într-o sticlă de 250ml. 

Agită bine și dă-o la rece până la nevoie. Se va păstra la rece timp de o lună.

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Prepară amestecul pentru marginea de sare, combină sarea, zahărul și coaja de clementină, apoi pune marginile paharului prin acest amestec. Stoarce sucul de o clementină și o limetă, apoi pune peste baza de cocktail.

Pune câteva cuburi de gheață în fiecare pahar, amestecă și servește.

Martini de Crăciun

  • 50 ml de bourbon
  • 25 ml lichior de cireșe
  • gheață
  • Pentru siropul de fructe uscate:
  • 50 g de zahăr moale brun închis
  • 50 g de amestec de fructe uscate
  • ½ baton de scorțișoară

Mai întâi, prepară siropul. Pune ingredientele într-o cratiță cu 50 ml de apă și fierbe-le la foc mediu timp de 1 minut pentru a înmuia fructele. Ia de pe foc și lasă la infuzat până când amestecul s-a răcit la temperatura camerei. 

Se strecoară și se aruncă fructele și batonul de scorțișoară.


Toarnă bourbonul, lichiorul și 15 ml de sirop într-un shaker de cocktail cu o mână de gheață. Agită până când partea exterioară a shakerului se simte foarte rece, apoi strecoară într-un pahar de martini pentru a servi.

Vin fiert

  • 750 ml de sticlă de vin roșu
  • 1 baton mare de scorțișoară sau 2 mici
  • 2 bucăți anason stelat
  • 4 cuișoare
  • 2 fâșii de coajă de lămâie
  • 4 linguri de zahăr pudră

Pune vinul roșu, scorțișoara, anasonul stelat, cuișoarele, coaja de lămâie și zahărul într-o cratiță mare. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute.


Se ia de pe foc și se răcește, lăsând la infuzat timp de aproximativ 30 min.

Pentru a servi, încălzește fără să dai în clocot și toarnă în căni sau pahare termorezistente.

Rom condimentat fiert

  • 1 lingură de zahăr brun deschis moale
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de nucșoară măcinată
  • 100 ml rom închis
  • 2 linguri de unt nesărat, topit
  • 2 bețe de scorțișoară, pentru a servi

Se combină zahărul, scorțișoara și nucșoara într-un bol mic, apoi se toarnă treptat romul și untul topit și se amestecă. Împarte uniform amestecul între două pahare mici termorezistente. 


Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită 

Completează în fiecare cu 100 ml de apă clocotită și amestecă bine. Se servește cu un baton de scorțișoară pentru a decora.

Cocktail bulgăre de zăpadă

  • 15 ml zeamă de lămâie sau limetă
  • 50ml lichior cremă de cocos
  • 50ml apă minerală
  • gheață
  • 1 cireașă confiată

Umple un pahar cu gheață și adaugă 15 ml de suc de lămâie verde. Toarnă lichiorul și apa minerală peste gheață și amestecă ușor până când partea exterioară a paharului se simte rece.


Ornează cu cireașa confiată, pune un pai și servește.

Campari spritz

  • gheață
  • 50 ml Campari
  • 90 ml de prosecco sec
  • 15 ml de apă minerală
  • coajă de portocală, pentru a decora

Umpleți un shaker cu gheață, apoi toarnă lichiorul și prosecco.

Completează cu apă minerală și amestecă, apoi pune coaja de portocală pentru a decora.

Martini cu ciocolată albă

  • 20 g de ciocolată albă, mărunțită grosier
  • 1 linguriță de sirop de arțar sau miere
  • 25ml cremă de cacao
  • 25 ml de frișcă lichidă
  • ¼ linguriță de pastă de boabă de vanilie
  • 50 ml vodcă
  • gheață

Se pune ciocolata rasă pe o farfurie. Unge marginea unui pahar de martini cu puțin sirop de arțar sau miere, apoi înmoai-o în ciocolată pentru a o acoperi. Răcește paharul bine până când servești cocktailul.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Toarnă crema de cacao, smântâna, vanilia și vodca într-un shaker de cocktail și adaugă o mână de gheață. Agită până când partea exterioară a shakerului se simte rece ca gheața. Strecoară băutura în paharul pregătit pentru a o servi.


Cosmopolitan festiv

  • 45 ml vodcă de lămâie
  • 15 ml de triplu sec
  • 30 ml suc de afine
  • 10 ml suc de lămâie verde
  • gheață
  • Pentru garnitură
  • coajă de portocală sau o felie de lămâie pe marginea paharului.

Agită ingredientele într-un shaker de cocktail cu gheață și strecoară-le într-un pahar de cocktail.

Citește și: Ce alimente să consumi seara dacă vrei să nu te îngrași

Pentru a face garnitura: ține o bucată rotundă de 3 cm de coajă de portocală la aproximativ 10 cm deasupra cosmo-ului și flutur-o cu mare grijă deasupra unui chibrit aprins sau a flăcării unei brichete. Îndoaie marginea exterioară a cojii spre flacără, astfel încât să se elibereze uleiurile de portocală, apoi aruncă coaja în băutură. Servește cocktailurile.

Sursa foto: Shuterstock.com