Rețete de cocktail pentru Paște

.

Dacă ești în căutarea celor mai bune rețete de cocktail pentru Paște, ai ajuns în locul potrivit. Ai la dispoziție câteva sugestii interesante, apetisante și delicioase. Sunt potrivite atât în cadru festiv, cât și la întâlnirile mai puțin formale.

Un cocktail este o experiență în sine, începând de la modul de preparare, până la felul în care reușește să le imprime papilelor gustative amintiri de neuitat. Cu sau fără alcool, combinațiile inedite, uneori năstrușnice chiar, desfată simțurile cu arome fine. Și, oriunde te-ai afla, în orice moment al zilei, nu poți să savurezi o astfel de licoare fără să zbori cu gândul la cele mai plăcute momente ale vieții. Acestea fiind spuse, alege-ți cele mai potrivite rețete de cocktail pentru Paște dintre cele ce urmează, ca să îți îmbogățești festinul de sărbătoare.


Lichiorul de ouă, ingredient secret

Cum oul este vedeta meniului pascal, nu ar trebui să-ți lipsească din barul de acasă una dintre cele mai apreciate băuturi de sezon, lichiorul de ouă. Consumat ca atare, dar mai ales într-un cocktail, acesta știe să mângâie vălul palatin cu atingeri de catifea, onctuozitatea lui conferind consistență și un plus de savoare. Iar cel preparat în casă depășește variantele comerciale din rafturile supermarketurilor. Așa că te poți bucura preaprându-l după o rețetă veche bavareză, care-ți răpește cam un sfert de oră.


Pentru o sticlă de aproximativ 750 ml cu lichior, ai nevoie de 6 gălbenușuri, o păstaie de vanilie, 150 g zahăr, 250 ml lapte condensat sau 300 ml frișcă lichidă, 300 ml rom alb. Într-un bol, se pun gălbenușurile cu zahărul, peste care se adaugă conținutul păstăii de vanilie. Se amestecă manual, cu telul, sau la mixer, pe baie de abur, până se topește zahărul și gălbenușurile își modifică culoarea. Se adaugă treptat frișca lichidă, apoi, romul și se lasă cam 3-4 minute, amestecând continuu. La final, se strecoară și se toarnă într-o sticlă care se închide ermetic. Se păstrează la frigider până la două luni. Se poate savura ca atare sau în diferite combinații, în funcție de preferințele fiecăruia.

Cocktail „little bunny’

Ingrediente pentru o porție:

  • 20 ml vodcă,
  • 40 ml lichior de ouă,
  • 60 ml suc de ananas,
  • gheață.

Mod de preparare:

Se amestecă bine ingredientele într-un shaker special sau cu blenderul. Se umple cu gheață pisată un pahar de 200 ml, peste care se toarnă amestecul preparat anterior. Se ornează paharul cu o felie de ananas proaspăt sau din compot. Se serveşte cu paiul.


Cocktail aperitiv

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 50 ml gin,
  • 50 ml Martini sec (dry),
  • măsline verzi,
  • gheaţă

Mod de preparare:

Ginul şi vermutul se amestecă bine cu gheaţa. Se toarnă amestecul prin sită într-o cupă specială. Pentru décor se foloseşte o măslină verde înfiptă într-o scobitoare. Se poate adăuga puţin sifon, după gust.

Tonic 100%

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 200 ml suc de portocale proaspăt stors,
  • zeama de la o lămâie verde,
  • un grepfruit cu miez roz,
  • o linguriţă de miere,
  • gheaţă pisată,
  • 200 ml apă minerală,
  • frunze de mentă proaspătă.

Mod de preparare:

Sucul de portocale şi de lămâie se varsă în blender. Grepfruitul se curăţă de coajă, se taie în bucăţi, se pune în suc şi se amestecă bine. Se adaugă mierea, 2-3 frunze de mentă tocate şi apa minerală şi se amestecă din nou. Se toarnă într-un pahar, peste gheaţa pisată. Poţi decora cu frişcă spray şi cu mentă. Este foarte bun mai ales dimineaţa, după petrecerile la care ai consumat ceva mai mult alcool.

Rețete de cocktail pentru Paște – Milady

Ingrediente pentru 2 porții:


  • 40 ml whisky,
  • 20 ml Martini roşu,
  • 40 ml bitter aromat,
  • sifon sau apă minerală,
  • cireșe glasate.

Mod de preparare:

Băuturile alcoolice se amestecă împreună cu 5 cuburi de gheaţă, de preferat într-un vas special. Se toarnă printr-o sită într-un pahar înalt, cu gura puţin mai largă. Deasupra se pune sifonul sau apa minerală. Se ornează cu cireşe glasate, înfipte într-o scobitoare.

Dor de vară

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 300 ml suc de grepfruit alb,
  • 75 ml vermut,
  • o sticlă de şampanie sau vin spumos alb demidulce,
  • felii de portocală proaspete,
  • cireșe glasate.

Mod de preparare:

Într-o carafă, se amestecă sucul de grepfruit cu vermutul. Băutura obţinută se dă la rece minimum o oră. Sticla de şampanie sau vin spumos va sta şi ea la frigider. În momentul servirii, se adaugă în carafă şi şampania, împreună cu câteva cuburi de gheaţă. Se serveşte în cupe sau pahare înalte, cu picior, decorate cu un sfert de felie de portocală şi o cireaşă glasată înfiptă într-o scobitoare.

Răcoritor fără alcool

Ingrediente pentru o porție:

  • o portocală tăiată felii subţiri,
  • 50 ml ice tea de lămâie,
  • 50 ml suc proaspăt de portocale,
  • 50 ml suc de fructe de cactus,
  • 10 ml suc de lămâi verzi,
  • apă minerală,
  • gheaţă.

Mod de preparare:

Se amestecă toate sucurile foarte bine. Într-un pahar înalt, mai gros, se pune gheaţă pisată şi felii de portocale, iar deasupra se toarnă amestecul aneterior.

April Rain

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 60 ml vodcă,
  • 30 ml sirop de lămâie,
  • 30 ml vermut,
  • coajă de lămâie,
  • gheață.

Mod de preparare:

Peste gheață, se toarnă vodca, vermutul și siropul de lămaie într-un shaker. Se amestecă bine. Se toarnă într-un pahar rece și se ornează cu coajă de lămâie.

Buze dulci’


Ingrediente pentru 4 porții:

  • 60 ml rom brun,
  • 60 ml lichior de ouă,
  • 120 ml limonadă,
  • 60 ml sirop de afine,
  • 100 ml suc de portocală,
  • gheață,
  • zahăr muscovado sau brun.

Mod de preparare:

Se amestecă bine băuturile alcoolice și sucurile împreună. Paharele în care urmează să fie servit cocktailul se umezesc la margini cu o felie de lămâie, apoi se trec prin zahăr muscovado sau brun, așa încât să se formeze un guler consistent. Se pune gheață în pahare până la jumătate. Se toarnă deasupra băutura, până la nivelul gulerului din zahăr.

Champagne Cocktail

Este o băutură de lux. A apărut în Franța, prin anii 20 ai secolului al XIX-lea. Este nu doar un foarte bun aperitiv, ci și un tonic fin.

Ingrediente pentru o porție:

  • 20 ml brandy,
  • 150 ml șampanie,
  • un cub de zahăr,
  • Angostura Bitter

Mod de preparare:

Pe cubul de zahăr se picură câțiva stropi de angostura. Cubul se pune într-un pahar tip flute, iar deasupra se toarnă întâi brandy, apoi șampania foarte rece. Se decorează cu felie de portocală și/sau cireașă glasată.

Cuba la pahar

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 60 ml rum cubanez,
  • 30 ml suc de lămâie verde,
  • 10 ml sirop de rodii

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele în shaker, cu gheață mărunțită. Se agita bine și se toarnă în pahar.

O variantă a acestui cocktail cubanez este El President, unde sucul de lămâie verde se înlocuiește cu aceeași cantitate de vermut roșu și se servește decorat cu o vișină din vișinată.

Adonis

Aceasta băutură a apărut la Londra, în anii 50. Este unul dintre primele cocktailuri pe bază de vin, folosite ca aperitiv. Numele provine de la zeul grec Adonis, simbol al frumuseții și armoniei care subliniază caracteristicile acestui amestec.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 70 ml dry sherry,
  • 30 ml vermut roșu,
  • coajă rasă de portocală,
  • orange bitter

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amestecă cu cristale de gheață în shaker. Se toarnă în pahare și se aromatizează cu 2-3 picături de orange bitter și coajă rasă de portocală.

Cobbler

Ingrediente pentru o porție:

  • gheață pisată,
  • 1 linguriță zahăr pudră,
  • 10 ml lichior Maraschino,
  • 5 ml zeamă de lămâie,
  • șampanie

Mod de preparare:

Se ia un pahar de 300 ml capacitate, care se umple pe un sfert cu gheață pisată. Se adaugă zahărul pudră, lichiorul Maraschino și zeama de lămâie. Apoi, se toarnă șampanie rece, ușor, până se umple paharul. După preferințe, se pot adăuga și cubulețe de fructe și se decorează cu felii de protocale.

Gin Sour

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 6 cuburi de gheață,
  • o linguriță de zahăr pudră,
  • 40 ml zeamă de lămâie,
  • 60 ml gin,
  • 100 ml sifon.

Mod de preparare :

Se pun ingredientele în shaker și se amestecă bine. Se completeaza cu sifon. Se toarnă în pahare obișnuite, decorate cu felii de lămâie.

Eggnog desert

Cum orice final excepțional este încununat cu cireașa de pe tort, eggnog poate fi acel desert altfel pentru adulții dornici să încerce ceva nou și absolut delicios după festinul pascal. Pentru servire, în loc de pahare, se vor folosi figurine mari iepurași din ciocolată.

Ingrediente pentru o porție:

  • 20 ml lichior de ouă,
  • 50 ml vin spumant,
  • 50 ml suc de ananas,
  • frișcă la tub

Mod de preparare:

Se taie cu grijă partea cu urechile figurinei de ciocolată în formă de iepuraș, eventual cu un cuțit încălzit, pentru a nu se sparge. Se amestecă bine băuturile, apoi se toarnă cu atenție în interiorul iepurașului de ciocolată. Se ornează cu frișcă și cu cioburile de ciocolată rămase, precum și cu bucățele de fructe, după bunul plac. Dacă nu doriți să folosiți figurinele din ciocolată, acestea se pot înlocui cu orice tip de vase cu décor pascal, însă se vor pierde farmecul preparatului final și efectul surprinzător al acestuia asupra celor care îl primesc.

Sursa foto: 123rf.com