Rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe

 Barba Mirela
.

Rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe sunt la mare căutare în această perioadă. Și asta pentru că sunt băuturi reconfortante, numai bune de savurat în zilele toride sau în serile romantice ale verii. Așadar, învață să prepari cele mai bune rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe.

Dacă te numeri printre iubitorii aromei speciale a licorii din ienupăr, sigur îți dorești să-ți impresionezi anturajul cu cele mai bune rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe. La un moment dat, ginul tonic poate deveni plictisitor și merită să încerci și noutăți. Așa că îndrăznește să te bucuri de combinații savuroase în rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe.

Ce este ginul

Una dintre băuturile spirtoase foarte apreciate peste tot în lume este ginul. Deși ai putea crede că se numără printre găselnițele producătorilor zilelor noastre, sunt consemnări cum că ar fi existat o combinație de ienupăr și alcool, utilizată în scop medicinal, încă din primul secol după Hristos. Și călugării din sudul Italiei puneau infuzie ienupăr în vin pe la 1050.

Ceva mai târziu, în perioada medievală, s-a descoperit că și olandezii consumau un amestec asemănător. De altfel, au și creat o băutură medicinală numită „Jenever'. Iar o denumire foarte asemănătoare, „Genever', poartă și licoarea băută de englezi în timpul războiului de 80 de ani. De atunci, s-a bucurat de o mare popularitate, spunându-i-se pe parcurs „gen' și devenind ceea ce știm azi cu toții drept gin.

În ceea ce privește conținutul ginului, există o diversitate de metode de preparare și de ingrediente. Însă, la bază, stă macerarea în alcool distilat din malț sau cereale a boabelor de ienupăr în amestec cu alte plante. Printre cele mai utilizate ingrediente se numără, pe lângă ienupăr, coriandrul, citricele, cardamomul, lemnul dulce, piperul negru, rădăcina de iris sau chiar castravetele. Este și motivul pentru care băutura parfumată se potrivește perfect în rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe.

Cele mai bune rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe

Distrează-te, bucură-ți simțurile și surprinde-ți invitații cu aceste delicioase rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe.

Summertime Spritz

Ingrediente pentru un pahar:

  • 30 ml dry gin
  • 20 ml suc de limetă proaspăt stors
  • 50 ml suc de ananas
  • 50 ml vin spumant foarte rece
  • 1/2 fructul pasiunii
  • gheață

Mod de preparare

Într-un shaker special, se pune un pumn de gheață pisată și miezul de la jumătate din fructul pasiunii. Se adaugă ginul, sucul de limetă și sucul de ananas. Se amestecă foarte bine. Într-un pahar tip flute, se strecoară amestecul obținut. Se toarnă deasupra, ușor, vinul spumant foarte rece. Se servește imediat.

Passion Martini

Ingrediente pentru un pahar:

  • 40 ml dry gin
  • 10 ml triplu sec
  • 20 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 10 ml sirop de fructul pasiunii
  • 1/2 fructul pasiunii
  • 1 albuș de ou
  • gheață

Mod de preparare

Într-un shaker special, se pun toate ingredientele, mai puțin jumătatea de fructul pasiunii și gheața. Se amestecă totul foarte bine. Când amestecul este gata, se adaugă gheață și se amestecă din nou. La final, se strecoară de două ori amestecul obținut și se toarnă într-un pahar de Martini foarte bine răcit în prealabil. Se decorează cu jumătatea de fructul pasiunii. Se servește imediat.

Apple gin

Ingrediente pentru un pahar

  • 50 ml dry gin
  • 100-150 ml suc de mere proaspăt
  • felii subțiri de măr pentru decor

Mod de preparare

Într-un pahar înalt, se toarnă cele două băuturi și se amestecă bine. Se decorează cu feliuțe de măr și, opțional, cu felii subțiri de ghimbir pentru o notă picantă.

Sweet passion

Ingrediente pentru un pahar

  • 30 ml dry gin
  • 2 lingurițe gem de caise
  • 30 ml suc de fructul pasiunii
  • 10 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • gheață

Mod de preparare

Într-un shaker special sau într-un borcan cu capac se pun toate ingredientele. Se amestecă foarte bine. Într-un pahar plin cu gheață pisată, se toarnă amestecul strecurat. Se servește imediat.

Smash Club cu căpșune – rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe.

Ingrediente pentru un pahar

  • 40 ml Strawberry Smash Gin
  • 10 ml vermut dry
  • 20 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 10 ml sirop de zahăr
  • 1 albuș de ou
  • 4-5 căpșune
  • gheață
  • piper negru pentru decor

Mod de preparare

Într-un shaker special sau într-un borcan cu capac se toarnă ginul, vermutul, sucul de lămâie, siropul de zahăr. Se adaugă și căpșunile și albușul de ou. Se amestecă totul foarte bine. Se adaugă apoi gheața și se amestecă foarte bine din nou. Se strecoară amestecul obținut și se toarnă într-o cupă bine răcită în prealabil. Se decorează cu căpșună și un praf de piper negru. Se servește imediat.

Gin fizz cu zmeură

Ingrediente pentru două pahare

  • 100 ml gin
  • 100 ml vin spumant foarte rece
  • 20 ml sirop de zmeură
  • 20 fructe de zmeură
  • 2 lingurițe zahăr
  • mentă proaspătă
  • fructe de zmeură pentru decor

Mod de preparare

Fructele de zmeură se zdrobesc împreună cu zahărul. În paharele bine răcite, se pune la fund câte o jumătate din amestecul de zmeură. Se toarnă ginul și se amestecă. Apoi, se toarnă ușor deasupra vinul spumant. Se decorează cu frunzulițe de mentă și cu fructe de zmeură. Se servește imediat.

Empress

Ingrediente pentru un pahar

  • 50 ml gin indigo (Empress 1908)
  • 100 ml suc de grepfrut
  • 50 ml apă minerală

Mod de preparare

Într-un pahar înalt, se pun două-trei cuburi de gheață. Se toarnă ginul, apoi sucul de grepfrut cu apa minerală. Se amestecă și se servește imediat.

Clover Club

Ingrediente pentru un pahar

  • 50 ml gin
  • 10 ml sirop de zmeură
  • 10 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriță zahăr tos
  • gheață

Mod de preparare

Ginul, siropul de zmeură, sucul de lămâie și zahărul se amestecă foarte bine într-un shaker sau într-un borcan cu capac. Se umple cu gheață un pahar și se toarnă deasupra amestecul obținut. Se servește imediat.

Gin Fizz cu zmeură și piersici

Ingrediente pentru un pahar

  • 60 ml gin
  • 15 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 10 ml suc de limetă proaspăt stors
  • 15 ml frișcă lichidă
  • 15 ml sirop de piersici
  • 15 ml sirop de zmeură
  • 50 ml apă tonică

Mod de preparare

Toate ingredientele, mai puțin apa tonică, se pun într-un shaker sau într-un borcan cu capac și se amestecă foarte bine. Într-un pahar înalt, se toarnă apa tonică, apoi amestecul obținut. Se amestecă și se servește imediat.

Gin Daisy

Ingrediente pentru un pahar

  • 50 ml gin
  • 10 ml suc de lămâie
  • 10 ml lichior de portocale
  • 100 ml apă tonică
  • gheață
  • coajă de lămâie pentru decor

Mod de preparare

Într-un shaker plin cu gheață se adaugă ingredintele, mai puțin apa tonică. Se amestecă totul foarte bine și se toarnă într-un pahar tip sondă. Se adaugă apa tonică, se amestecă ușor și se decorează cu coajă de lămâie. Se servește imediat.

Cherry Gin

Ingrediente pentru un pahar

  • 50 ml gin
  • 10 ml suc de lămâie
  • 10 ml lichior de cireșe
  • 100 ml apă tonică
  • gheață
  • coajă de lămâie pentru decor

Mod de preparare

Într-un shaker plin cu gheață se adaugă ingredintele, mai puțin apa tonică. Se amestecă totul foarte bine și se toarnă într-un pahar tip sondă. Se adaugă apa tonică, se amestecă ușor și se decorează cu coajă de lămâie. Se servește imediat. Se numără printre cele mai ușoare rețete de cocktailuri de vară cu gin și fructe.

Lady Killer

Ingrediente pentru un pahar

  • 30 ml gin
  • 15 ml Cointreau
  • 15 ml lichior de caise
  • 60 ml nectar de caise
  • 60 ml suc de ananas

Mod de preparare

Se amestecă bine toate ingredientele într-un shaker sau într-un borcan cu capac. Se toarnă amestecul într-un pahar înalt, plin cu gheață pisată. Se servește imediat.

Perfect day

Ingrediente pentru un pahar

  • 50 ml gin
  • 20 ml sirop de căpșune
  • 10 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 4-5 frunze de busuioc proaspăt
  • apă minerală
  • gheață

Mod de preparare

Frunzele de busuioc se pisează cu puțin zahăr într-un mojar, cu pistilul, pentru a-și elibera aromele. Se adaugă siropul de căpșune și sucul de lămâie și se amestecă până se omogenizează. Se pune amestecul într-un shaker sau într-un borcan cu capac, se adaugă ginul și se amestecă foarte bine. Într-un pahar plin cu gheață pisată, se strecoară amestecul obținut. Se adaugă apă minerală până se umple paharul sau după gust.

Punch cu gin și fructe exotice

Ingrediente pentru un pahar

  • 30 ml gin
  • 30 ml suc de portocale
  • 30 ml nectar de guave
  • 30 ml suc de ananas
  • 10 ml suc de lămâie
  • gheață

Mod de preparare

Se amestecă bine toate ingredientele și se toarnă într-un pahar plin cu gheață pisată. Se amestecă ușor și se servește imediat.

Gin and Sin

Ingrediente pentru un pahar

  • 40 ml gin
  • 20 ml suc de lămâie
  • 20 ml suc de portocale
  • 20 ml suc de rodie
  • gheață
  • felie de lămâie pentru decor

Mod de preparare

Într-un shaker sau borcan cu capac plin cu gheață se pun toate ingredientele. Se amestecă foarte bine totul, apoi se toarnă într-un pahar de cocktail bine răcit în prealabil.

Kiwi Envy

Ingrediente pentru un pahar

  • 40 ml gin
  • 10 ml sirop de șoc
  • 10 ml suc de lămâie
  • 10 ml sirop de zahăr
  • 1 fruct de kiwi curățat de coajă
  • apă minerală sau sifon
  • gheață

Mod de preparare

Fructul de kiwi se zdrobește bine și se pune într-un shaker special sau într-un borcan cu capac. Se adaugă ginul, sucul de lămâie și siropurile. Se pune și gheață și se amestecă totul foarte bine, cam 10 secunde. Într-un pahar înalt de cocktail cu gheață pisată, se strecoară amestecul. Se toarnă apă minerală deasupra și se servește imediat.

Gin Fruit Cup

Ingrediente pentru un pahar

  • 40 ml gin
  • 10 ml Cointreau
  • 20 ml vermut roșu
  • Ginger Ale
  • 5 mure
  • 5 afine
  • 1/4 măr
  • 2 felii castravete
  • mentă proaspătă
  • gheață

Mod de preparare

Băuturile alcoolice se amestecă puțin în shaker sau într-un borcan cu capac împreună cu puțină gheață. Mărul se taie cubulețe mici. Afinele și murele se zdrobesc și trec prin sită. Într-un pahar tip sondă cu cuburi de gheață, se pun piureul de afine și de zmeură, cubulețele de măr, feliile de castravete. Se toarnă amestecul alcoolic, apoi Ginger Ale deasupra, până se umple paharul.

Sursa foto: 123rf.com

Alte surse: mybartender.com, descopera.ro

Citește și Rețete de sosuri pe care le poți face în casă

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton