Rețete de deserturi pentru vară fără cuptor sunt preferate la orice vârstă. Se prepară foarte ușor și rapid, nu sunt costisitoare. În plus, multe sunt mai sărace în calorii. Și delectează papilele, fără să ne simțim prea vinovați după ce le savurăm. Așadar, merită să testezi cele mai bune rețete de deserturi pentru vară fără cuptor.
Dacă ești în căutare de rețete de deserturi pentru vară fără cuptor, te afli în locul potrivit. Găseși aici o selecție cu cele mai apreciate rețete de deserturi pentru vară fără cuptor. Sunt ușor de preparat și potrivite pentru orice tip de eveniment.
Rețete de deserturi pentru vară fără cuptor
Spumă de ciocolată
Ingrediente pentru 4 porții
400 g brânză tofu
200 g ciocolată de menaj
3 linguri sirop de agave
câteva picături esenţă de vanilie
Pentru decor: cacao pudră, fructe, după gust
Mod de preparare:
- Se pune ciocolata la topit la baie de abur.
- Odată topită ciocolata, se pune în blender cu tofu, siropul de agave şi vanilia.
- Se mixează 5 minute pentru a obţine o spumă care se repartizează în patru cercuri de metal aşezate pe o tavă.
- Se dă tava cu spuma la frigider pentru 3 ore şi se scoate apoi pe farfurie prin răsturnare. Se serveşte presărată cu cacaua cernută şi fructe.
Budincă de chia
Ingrediente pentru 4 porții:
3 linguri seminţe de Chia
200 ml lapte de migdale
5 linguri sirop de agave
3 linguri cacao pudră
Pentru laptele de migdale:
150 g migdale crude
500 ml apă
3 linguri sirop de agave
un plic zahăr vanilinat
un praf de sare
o lingură ulei de seminţe de struguri
Pentru decor: frişcă
200 g zmeură
100 g zahăr
Mod de preparare:
- Se prepară întâi laptele de migdale. Migdalele se pun la înmuiat în apă pentru 4 ore şi apoi se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se mixează apoi pentru un minut şi apoi se strecoară. Apoi, laptele strecurat se pune din nou în mixer, se adaugă zahărul vanilinat, uleiul, siropul de agave un praf de sare şi se mixează bine. Se dă la rece.
- Apoi, se prepară sosul de zmeură pentru care fructele, zahărul şi 2-3 linguri de apă se pun la fiert. Se lasă 10 minute şi apoi se filtrează.
- Pentru budinca de chia, se pune laptele de migdale într-un vas. Se adaugă siropul de agave şi pudra de cacao amestecând cu telul. Se pun seminţele de chia şi se amestecă bine.
- Se lasă seminţele de chia 40 de minute aşa până ce amestecul are consistenţa unei budinci. Între timp, se bate frişca şi se aşază în pahare straturi alternative de budincă de chia, frişcă şi sirop de zmeură. Se decorează cu fructe şi zmeură.
Budincă de nuci
Ingrediente pentru 4 porții:
300 g nuci măcinate
3 linguriţe cacao
150-200 ml lapte de soia
2-3 linguri zahăr
Pentru decor: nuci, lapte de cocoș
Mod de preparare:
- Nucile se amestecă bine cu zahărul şi cacaua şi, în funcţie de gust, se pot adăuga esenţe după plac.
- Apoi, se toarnă laptele de soia şi se amestecă bine până la completa încorporare.
- Se lasă 30 de minute şi apoi se pune amestecul în forme diverse care se dau la rece pentru două ore.
- Se serveşte cu nuci şi un strop de lapte de cocos. Este una dintre cele mai rapide rețete de deserturi pentru vară fără cuptor.
Batoane energizante
Ingrediente pentru 10 bucăți
140 g nuci
40 g alune
70 g nuci caju
10 curmale mari fără sâmburi
Mod de preparare :
- În mixer se pun nucile, alunele şi nucile caju şi se mixează.
- Se adaugă curmalele fără sâmburi şi se mixează 2 minute.
- Se varsă amestecul pe hârtie pergament şi se lucrează cu ajutorul hârtiei pentru a obţine un dreptunghi.
- Se lasă la frigider pentru 2 ore şi apoi se taie şi se servesc.
Salată de fructe în coșuleț
Ingrediente pentru 4 porții:
4 portocale
3 kiwi
10 căpşune
o lămâie verde
câteva frunzuliţe mentă
Mod de preparare:
- Se taie în două portocalele şi se golesc de interior cu ajutorul unui cuţit. Se formează patru coşuleţe, iar din restul de coajă de portocale se taie ceea ce va deveni mânerul.
- Se taie şi restul fructelor şi se stropesc cu suc de lămâie verde.
- Se adaugă câteva frunzuliţe de mentă, se amestecă uşor şi se dă salata la rece pentru 30 minute.
- Se umplu coşuleţele, se aşază mânerul şi se aduc la masă.
Cupe cu fructe
Ingrediente pentru 4 porții:
200 g fulgi de ovăz
200 g fructe de sezon
250 ml frişcă lichidă
50 g ciocolată
Mod de preparare:
- Se repartizează fulgii în pahare şi se bate frişca.
- Se pune un strat de fructe, apoi frişcă.
- Se pun din nou fructe şi fulgi şi apoi câte un pătrăţel de ciocolată.
- Se servesc imediat.
Tort cu fructe
Ingrediente pentru 6 porții:
150 g migdale
100 g nuci
150 g smochine
25 g nucă de cocos
Pentru decor:
zahăr pudră
2 kiwi
o portocală
alte fructe, în funcţie de sezon
Mod de preparare:
- Nucile, migdalele şi nuca de cocos se pun în robot şi se macină pentru a obţine un amestec granulos.
- Se adaugă smochinele şi se continuă mixarea până ce amestecul este omogen.
- Se pune amestecul obţinut într-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi se dă la rece pentru o oră.
- Se serveşte presărat cu zahăr pudră şi cu fructe curăţate şi aranjate după imaginaţie.
Prăjitură cu cacao
Ingrediente pentru 6 porții:
250 g unt
4 linguri cacao
o lingură zahăr brun
2 linguri sirop de agave
200 g biscuiţi obișnuiți
Pentru decor:
o tabletă ciocolată
Mod de preparare:
- Se pune untul la topit, se adaugă cacaua, zahărul şi siropul şi se amestecă.
- Se fierbe un minut, se targe de pe foc şi se pun biscuiţii sfărâmaţi.
- Se pune amestecul într-o tavă şi se îndeasă foarte bine amestecul.
- Se topeşte ciocolata şi se pune deasupra şi, apoi, după răcirea acesteia, prăjitura se dă la frigider pentru 2 ore.
Budincă de zmeură
Ingrediente pentru 4 porții:
300 g zmeură
120 g smochine
100 g fulgi de ovăz
Mod de preparare:
- Se spală zmeura şi se pune în mixer.
- Se adaugă smochinele şi se mixează.
- Se adaugă fulgii mixaţi înainte, pentru a fi cât mai mărunţi.
- Se amestecă totul şi se repartizează în cupe.
- Se ține la rece măcar o oră înainte de servire.
Cremă de cacao
Ingrediente pentru 2 porții:
2 linguri seminţe de chia
2-3 linguri pudră de cacao
o lingură pudră de roșcove
Pentru decor: nuci
Mod de preparare:
- Se acoperă seminţele de chia cu apă şi se lasă o oră să se umfle. De preferat se lasă de pe o zi pe alta.
- Apoi, se pun seminţele cu cacaua şi pudra de roșcove într-un mixer şi se mixează.
- Se repartizează în cupe, se presară cu nuci şi se serveşte.
Prajitură cu iaurt și mure
Ingrediente pentru 8 porții:
300 g biscuiți Oreo
125 g unt topit
500 ml smântână pentru frișcă
400 g mure
300 g iaurt
150 ml apă rece
200 g zahăr pudră
20 g gelatină separată în două boluri a câte 10 g fiecare
Mod de preparare:
1.Biscuiții se mărunțesc într-un blender.
2.Într-un bol, se pun biscuiții mărunțiți și untul topit și se amestecă bine,
3.Într-o tavă cu diametrul de 22 cm, cu marginea detașabilă, tapetată cu hârtie de copt, se așază uniform compoziția de biscuiți și unt. Se dă la rece.
4.Gelatina se hidratează. Apoi, se amestecă gelatina din fiecare bol și se lasă la o parte.
5.Se păstrează câteva mure, iar restul se pasează la blender. Se strecoară apoi prin sită.
6.Se bate frișca și se adaugă zahărul pudră, amestecându-se pânî la omogenizare. Se împarte cantitatea obținută în două părți egale.
7.Gelatina se dă la microunde cam 15 secunde.
8.Un bol de gelatină se amestecă cu iaurtul și jumătate din frișcă, iar altul cu sosul de mure și restul de frișcă.
9.Se scoate tava de la frigider. Se toarnă un strat uniform de cremă de iaurt, apoi se toarnă un strat de cremă din mure. Se dă la rece minimum 6 ore.
10.Se servește rece, decorată cu mure proaspete.
Prăjitura Fanta fără coacere
Ingrediente pentru 12 porții
pentru blat
600 g biscuți cu cremă de cacao
100 g unt la temperatura camerei
pentru prima cremă
500 g mascarpone
200 g zahăr
250 g unt la temperatura camerei
vanilie măcinată
pentru a doua cremă
750 ml Fanta de portocale
2 plicuri budincă de vanilie
50 g zahăr
Mod de preparare
1.Pentru blat, biscuiții se mărunțesc bine în blender sau se pisează bine într-o pungă. Se amestecă bine cu untul la temperatura camerei. Se întinde amestecul uniform într-o tavă de 25 cm / 35 cm tapetată cu folie alimentară. Se dă la rece pentru 20 minute.
2.Pentru cremă, se amestecă untul cu zahărul, până se omogenizează perfect. Se adaugă treptat mascarpone și vanilia. Se scoate tava din frigider, se toarnă deasupra crema de mascarpone și se dă din nou la rece pentru 10 minute.
3.Stratul de Fanta se poate folosi și la alte rețete de deseruri pentru vară fără cuptor. Se amestecă puțin cu praful de budincă. Se pune o oală pe foc cu restul de suc și zahăr și se aduce la punctul de fierbere. Se dă la o parte, se adaugă praful diluat și se omogenizează amestecul foarte bine. Se mai ține pe foc încă 2 minute, amestecând continuu, până se îngroașă. La final, se toarnă totul uniform în tava de la frigider. Se lasă la rece minimum 6 ore înainte de servire.
Prăjitura Pinguin
Ingrediente pentru 6 porții
200 g mascarpone
300 g frișcă
80 g zahăr pudră
1 esență vanilie
200 g fursecuri
100 g unt
Pentru decor: 150 g ciocolată, 150 ml frișcă
Mod de preparare
1.Fursecurile se mărunțesc și se amestecă bine cu untul la temperatura camerei. Se așază în strat uniform într-o tavă cu margine detașabilă tapetată cu folie alimentară. Se lasă cam jumătate de oră la rece.
2.Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie. Separat, se bate frișca, apoi se adaugă treptat peste crema de mascarpone și se omogenizează.
3.Se scoate tava de la rece și toarnă uniform deasupra crema. Se dă înapoi la rece și se lasă 3 ore.
4.Pentru glazură, se topește ciocolata și se amestecă cu frișca. Se toarnă totul peste prăjitura de la frigider. Se mai lasă minimum 2 ore la rece înainte de servire.
Tort de vară
Ingrediente pentru 8 porții
Pentru blat
400 g pișcoturi
100 ml cafea
2 lingri lichior de cafea
Pentru cremă:
600 ml frișcă lichidă rece
250 g mascarpone
200 cremă de ciocolată la borcan
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilinat Bourbon
1 linguriță coajă de portocale rasă
70 g ciocolată
1 linguriță cacao pentru decor
Mod de preparare
1.Înainte de toate, se prepară crema. Se bate frișca bine, apoi se încorporează treptat mascarpone și crema de ciocolată, zahărul vanilat și coaja de portocale. Se adaugă ciocolata rasă pe răzătoarea mare. Se dă la rece.
2.Pișcoturile se însiropează în amestecul foarte rece de cafea cu lichior. Apoi, se așază în primul strat din cele patru, uniform, într-o tavă cu diametrul de 18 cm tapetată cu folie alimentară. Crema se împarte în trei părți. Se pune primul strat peste pișcoturi. Se așază un nou strat de pișcoturi, apo cremă. La final, se pune ultimul strat de pișcoturi.
3.Se acoperă cu folie și se dă la rece minimum două ore.
4.Pentru decor, înainte de servire, se pudrează cu cacao.
Sursa foto: 123rf.com
Citește și Găluște cu cireșe