3 rețete de post. Preparate rapid de gătit

 Mirea Roxana
.

Vă propunem trei rețete de post simple și delicioase. Aceste preparate le puteți consuma, de altfel, oricând doriți să renunțați la carne, dar nu și la gustul delicios. Aceste rețete de post sunt foarte simplu de făcut și extrem de gustoase. Cu siguranță, rezultatul vă va da pe spate. Tot ce trebuie să faceți, este să urmați pașii de mai jos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețete de post – Musaca de vinete

Indrediente:

– 3 vinete

– 5 cartofi medii

– 2-3 dovlecei

– 4 ardei

– 6 roşii

– sare

– piper boabe şi măcinat

– o căpăţână usturoi

– 4-5 linguri ulei de floarea soarelui

– o legătură pătrunjel

– 2-3 frunze busuioc

– 1-2 linguri pesmet

– 30 g margarină

Mod de preparare

1. Începeți prin a spăla cartofii. Apoi, puneți-i la fiert în coajă în apă cu sare. Când sunt gata, trebuie să îi lăsați la răcit, iar apoi să îi decojiți.

2. Spălați vinetele și curățați-le. La fel procedați și cu dovleceii. După care, se taie rondele potrivite și se călesc în puțin ulei. Lăsați apoi la scurs într-o sită.

3. Tăiați roșiile și cartofii fierți rondele. Apoi, curățați și usturoiul.

4. Ardeii trebuie și ei spălați, curățați de sâmburi și tăiați rondele.

5. tapetați tava cu margarină și pesmet. Apoi, aranjați legumele după cum doriți. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune.

6. Lăsați tava în cuptor să se rumenească. Ornați cu pătrunjel și busuioc verde.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de pui Shanghai.Un preparat gustos și aromat

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.E gustos și hrănitor

Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Rețete de post – Humus de casă

Ingrediente:

– 500 g năut

– sucul a 2 lămâi

– 100 ml ulei

– 2 linguri pastă de susan

– 4 căţei de usturoi

– 1 crenguta pătrunjel

Mod de preparare:

1. Cu o seară înainte, puneți năutul în apă rece.

2. A două zi, năutul se scurge și se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg și se mixează.

3. După care, adăugați pastă de susan. După care, adăugați sucul de lămâie și uleiul, continuând să mixați.

4. Apoi, adăugați usturoiul pisat.

5. Scoateți pasta de humus într-un bol sau farfurie, faceți-i câteva șanțuri la suprafață și puneți puțin ulei de măsline, potrivit retete.unica.ro.

Poftă bună!

Rețete de post – Cartofi la cuptor

Ingrediente

– 500 g cartofi

– 2 linguri ulei de măsline

– sare și piper după gust

– *arome, la alegere: praf de ceapă, usturoi deshidratat, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.

Mod de preparare

1. Începem prin a vă oferi un pont. În cazul în care vă doriți ca timpul de coacere în cuptor să fie unul cât mai redus, fierbeți cartofii timp de 5-10 minute înainte.

2. Următorul pas este reprezentat de preîncălzirea cuptorului.

3. Spălați și tăiați cartofii ca pentru prăjit.

4. Alegeți o tavă care nu lipește. În cazul în care nu aveți, puteți pune dedesuptul cartofilor o hârtie de copt.

5. Toarnă în tava uleiul de măsline.

6. Apoi, toarnă peste și aromele pe care le-au ales. După care, adaugă cartofii și amestecați bine cu mâinile.

7. Dați cartofii la cuptor până când se pătrund și se rumenesc. Nu uitați să-i întorceți cu un clește din când în când pentru a se rumeni uniform.

Poftă bună!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton