Rețete de prăjitură cu mascarpone și gem. Un desert delicios care nu necesită coacere

.

Rețete de prăjitură cu mascarpone și gem. Dacă vrei să gătești un desert delicios și ușor de preparat, îți propunem rețeta de prăjitură cu mascarpone și gem. Este un desert care nu necesită coacere și va fi pe placul tuturor invitaților. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie de care ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețete de prăjitură cu mascarpone și gem. Acest desert este extrem de simplu de gătit și este perfect pentru acest sezon de vară. Prăjitura cu mascarpone și gem nu necesită coacere și trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli pentru prepararea ei. Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru acest desert!

Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

Citește și:Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și:Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți


Citește și:Rețete de băuturi răcoritoare

Ingrediente

-pișcoturi

-250 ml de smântână pentru frișcă

-300 gr de gem (aici puteți alege orice gem doriți)

-550 gr de mascarpone

-zahăr pudră

-ciocolată neagră

-extract de vanilie

-fructe (aici puteți alege orice fel de fructe doriți)


Mod de preparare

Se mixează foarte bine mascarpone cu smânână pentru frișcă. Se adaugă gemul și se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă omogenă. Apoi 6-7 linguri de cremă se păstrează la frigider pentru decor. Se pune într-o tabă folie de aluminiu atât pe fund, cât și pe margini, iar peste ea se așează pișcoturile și crema. Se acoperă prăjitura cu folia de aluminiu de pe margine, apoi se dă la cuptor pentru aproximativ 7 ore. A doua se se răstoarnă prăjitura pe o tavă și se pune crema rasă. Ciocolata se taie cubulețe și se pune într-un vas alături de smântână pentru frișcă. Se topește ciocolata cu smântână,apoi se lasă la răcit, după care se pune peste prăjitură. Se ornează cu fructe, iar prăjitura cu mascarpone și gem este gata. Poftă bună!

Sursa foto: Canva