Rețete marinate pentru carnea de porc. Sunt perfecte pentru Revelion

Rețete marinate pentru carnea de porc. Sunt perfecte pentru Revelion. Noi vă vom explica de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este modul de preparare. Carnea gătită cu aceste ingrediente va fi perfectă pentru masa de sărbătoare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Carnea de porc se poate găti cu mai multe amestecuri de ingrediente, iar în acest fel va fi delicioasă. Cu siguranță veți reuși să vă impresionați invitații cu aceste preparate gustoase.

Citește și: Rețetă de cuib de viespi. Un desert savuros, perfect pentru Crăciun

Citește și: Rețetă de salată vegană de boeuf. Cum a pregătit-o Anca Țurcașiu: „Salata vegană cu dragoste'

Citește și: Cine este Robert Lukian, finalist la Vocea României 2024. S-a născut în Suedia, a fost ospătar, cântăreț și a slăbit spectaculos, după ce ajunsese la 130 de kilograme

Citește și: Cum au ales Armin Nicoară și Claudia Puican numele pentru copilul lor. Are o semnificație religioasă: „M-am rugat mult la această icoană. Deocamdată nu vrem să dezvăluim sexul bebelușului…'

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinată cu muștar și miere

Marinată cu muștar și miere. Ingrediente

-3 linguri de muștar

-2 linguri de oțet de vin

3 linguri de ulei de măsline

-1/2 lingură de usturoi pudră

-o lingură de miere

-1/2 lingură de sare

-o linguriță de piper

-1 kg de cotlete de porc

Marinată cu muștar și miere. Mod de preparare

Combinați toate ingredientele și introduceți cotletele într-o pungă resigilabilă. Asigurați-vă că marinata acoperă uniform carnea, apoi lăsați-o la frigider pentru cel puțin 3 ore.

După acest timp, cotletele pot fi gătite după preferință: la grătar, în cuptor, prăjite sau în slow cooker.

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinată italiană, cu vin roșu și ierburi

Marinată italiană, cu vin roșu și ierburi. Ingrediente

-¼ ceașcă de oțet de vin roșu

-3 linguri de ulei de avocado

-½ linguriță de usturoi pisat sau de praf de usturoi

-½ linguriță de praf de ceapă

-două lingurițe de condimente italiene uscate

-o lingură de muștar

-¼ – ½ linguriță de sare

-⅛ – ¼ linguriță de piper negru

-1,5 kg de cotlete de porc dezosate sau pulpă de porc dezosată

Marinată italiană, cu vin roșu și ierburi. Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele într-un bol până se combină uniform. Turnați marinata peste cotlete și masați-o bine în carne, asigurându-vă că este acoperită complet. Lăsați carnea la frigider pentru o perioadă cuprinsă între 30 de minute și 24 de ore.

Dacă doriți să o păstrați mai mult timp, depozitați cotletele marinate în congelator. Pentru decongelare, transferați carnea în frigider peste noapte sau scufundați punga sau recipientul sigilat într-un bol cu apă rece, schimbând apa la fiecare 30 de minute, până când carnea este complet dezghețată.

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinată thailandeză de alune

Marinată thailandeză de alune. Ingrediente

-sucul de la ½ portocală

-o linguriță de coajă de portocală

-½ linguriță de praf de usturoi

-¼ linguriță de ghimbir măcinat

-3 linguri de sos de soia

-2 linguri de oțet de vin de orez

-3 linguri de unt de arahide

-sucul de la o lămâie verde

-un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu zdrobiți

-o lingură de ulei de avocado

-opțional: ¼ linguriță de sos de pește

-1,5-2 kg cotlete de porc dezosate sau pulpă de porc

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinată hawaiiană

Marinată hawaiiană. Ingrediente

-⅓ cană de suc de ananas

-¼ linguriță de praf de ceapă

-1 linguriță de ghimbir uscat

-3 linguri de sos de soia

-2 linguri de ulei de avocado

-⅛-¼ linguriță de piper negru

-¼ – ½ linguriță de sare

-carne de porc

Marinată hawaiiană. Mod de preparare

Combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le bine până se omogenizează foarte bine. Turnați marinata peste cotlete și masați-o uniform în carne.

Lăsați cotletele la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau până la 24 de ore. După marinare, gătiți carnea de porc după preferință.

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinată chinezească cu 5 condimente

Marinată chinezească cu 5 condimente. Ingrediente

-3 linguri de sos de soia

-3 linguri de oțet de vin de orez

-o linguriță de ghimbir uscat

-2 linguri de ulei de avocado 

-o lingură de ulei de susan prăjit

-o linguriță de praf de 5 condimente

-sare

-piper

-un vârf de cuțit de piper roșu

-carne de porc sau coaste

Marinată chinezească cu 5 condimente. Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le bine pentru a le încorpora. Turnați marinata peste cotlete și masați-o în carne. Lăsați la frigider pentru o perioadă cuprinsă între 30 de minute și 24 de ore.

Dacă gătiți coaste, puteți să le preparați la cuptor sau pe grătar, adăugând și puțină miere în marinată.

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinadă pentru ceafă de porc

Marinadă pentru ceafă de porc. Ingrediente

-1 ceapă

-1 morcov

-3-4 caței de usturoi

-2 lingurițe de boia dulce sau afumată

-½ linguriță de fulgi de ardei iuți

-1 vârf de cutit piper negru măcinat

-1 frunză de dafin

-1 linguriță de cimbru uscat

-coriandru pisat

-rozmarin

-150-200 ml de vin alb sec

-30 ml de ulei

Marinadă pentru ceafă de porc. Mod de preparare

Carnea se spală și se șterge cu un prosop de hârtie. Ceapa și morcovul se taie felii, usturoiul se zdrobește cu lama cuțitului, iar frunza de dafin se sfărâmă cu mâna. Toate celelalte condimente se presară peste carne, pentru a o asezona corespunzător.

Se pune carnea într-un vas, unde se adaugă uleiul și vinul, iar apoi suficientă apă rece pentru a o acoperi. Vasul se acoperă cu folie și se pune la frigider pentru 24 de ore.

La intervale, se amestecă ușor pentru a permite cărnii să absoarbă bine aromele. A doua zi, carnea se scoate din marinadă cu o oră înainte de gătire, apoi se prepară la grătar sau în tigaie.

Rețete marinate pentru carnea de porc. Marinadă pentru cotlet de porc

Marinadă pentru cotlet de porc. Ingrediente

-½ ceaşcă de ulei de măsline

-½ ceaşcă de oțet din cidru de mere

-2 lingurițe de usturoi tocat sau o linguriță de praf de usturoi

-2 lingurițe de sare

-½ linguriță de piper

-1 linguriță de pudră de ceapă

-½ linguriță de paprika afumată sau neafumată

-3 lingurițe de condiment italian sau ierburi de Provence

-1 kg de cotlet de porc

Marinadă pentru cotlet de porc. Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele marinadei într-un borcan, închideți-l și agitați-l bine. Turnați marinata într-o pungă cu ziplock, adăugați carnea de porc și presați punga pentru a elimina aerul, apoi sigilați-o și lăsați-o la rece pentru 30 de minute.

Sursa foto: YouTube

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton