Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște. Ce putem pregăti din ouăle fierte care ne-au rămas de la Paște. Cu condiția să nu le aveți în frigider de prea multe zile, ouăle fierte pe care le-am înroșit de Paște pot fi folosite în diverse rețete gustoase.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște: cartofi franțuzești
Ingrediente
1 kg cartofi roşii
300 g brânză telemea de oaie
6 ouă, 3 fierte şi 3 crude
100 g unt
100 g caşcaval
100 ml smântână
Cum se prepară cartofii franțuzești cu ouăle rămase de la Paște
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.
Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude.
Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.
Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște: ouă scoțiene
Ingrediente
12 ouă fierte
350 g piept de pui
1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel)
1 lingurita ghimbir ras
1 lingura muştar sare piper
2 linguri făină
2 ouă crude
50 g pesmet
50 ml ulei pentru prăjit
1-2 lămâi
Cum se prepară ouăle scoțiene cu ouă rămase de la Paște
Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.
Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei.
Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.
Citește și: Dieta secretă a lui Cristiano Ronaldo.Ce mănâncă fotbalistul pentru a fi în formă
Citește și: Gemenele cuplului Valentina Pelinel – Cristi Borcea au împlinit 3 ani:O imensă fericire
Rețete simple cu ouăle rămase de la Paște: salată orientală
Ingrediente
300 g bacon sau costiță afumată
8 cartofi
1-2 cepe
3 ouă fierte
1 roșie tăiată cubulețe
măsline
sare piper ulei oțet
Cum se prepară salata orientală cu ouă rămase de la Paște
Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curată de coajă și se taie mărunt! Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte!
Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.