3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste

.

3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste. Te-ai săturat de toate sosurile din supermarket și vrei să încerci ceva nou? Ai mâncat la un restaurant un anumit sos care te-a surprins plăcut și vrei să-l încerci din nou? Noi am pregătit pentru tine cele mai căutate trei sosuri, care merg la diferite mâncăruri, și pe care le poți face chiar la tine acasă. Iată care sunt acestea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Ce ai spune să renunți la sosurile din supermarket-uri și să îți faci unul chiar la tine în casă, proaspăt, fără conservanți și delicios? Mai jos am pregătit trei rețete de sosuri, fiind unele dintre cele mai folosite în restaurantele de mare renume.

Citește și: Rețetă de unt de post (vegan)

Citește și: Rețetă de cullen skink sau supă scoțiană

Iată care sunt, de ce ingrediente ai nevoie și treci la treabă. Te asigurăm că nu durează mai mult de 10 minunte să faci unul dintre ele, iar gustul o să fie cu adevărat unul inconfundabil.


Citește și: Când s-au împrietenit, de fapt, Radu Ștefan și Violeta Bănică: „Frații se înțeleg mai bine când sunt mici de obicei, la noi…' / Relația lor nu a fost mereu așa apropiată ca acum

Citește și: Pepe, mesaj emoționant pentru soția lui, Yasmine, de ziua ei: „Sunt cel mai norocos om din lume că te am și…'

3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste

Sosurile Alfredo, Tzatziki și Ranch sunt cele care pot schimba gustul unui preparat radical, asta fiindcă știm cu toții cât de mult contează ca mâncarea să nu fie uscate, ci din contră suculentă și cu gusturi inedite. Prin urmare, fie că vorbim despre carne la grătar, la cuptor, legume sau paste, aceste sosuri pot fi folosite pentru o savoare în plus.

Sos Alfredo – ingrediente + mod de preparare

  • 3 lingurițe unt
  • 125 ml lapte
  • 50g parmezan
  • piper

Ei bine, sosul Alfredo este adorat de copii, mai ales că nu este picant și nu conține nimic care să nu le placă. Dacă și tu vrei să-l faci la tine acasă, nu este deloc complicat. Ai nevoie de ingrediente de mai sus, iar apoi, topești untul într-o tigaie la foc mic, adaugi piperul și laptele și-l lași fiarba. Se amestecă des, iar când clocotește se adaugă parmezanul. Se amestecă bine până se îngroașă și se mai lasă timp de 8 minute pe foc amestecând continuu.


Sos Tzatziki – ingrediente + mod de preparare

  • 470ml iaurt grecesc
  • 2 căței de usturoi
  • 1 castravete mediu
  • 1 lingură oțet de vin roșu
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1/4 linguriță de sare

Îl știm cu toții, fiind renumit mai ales pentru mâncărurile cu specific grecesc. Nu, nu se face greu, ci din contră. Pentru început, usturoiul se toacă foarte fin, castravetele se taie în jumătăți și se scoate miezul și semințele cu ajutorul unei lingurițe. După, jumătate de castravete se taie foarte fin, apoi se stoarce bine de tot în mâini. Castravetele stors se pune peste usturoiul presat și se amesteca bine, adaugându-se uleiul de măsline și oțetul. Când castravetele și usturoiul se separă, se poate adaugă iaurtul și sarea. Se amesteca bine de tot și se lasă la frigider cel puțin pentru câteva ore.


Sos ranch – ingrediente + mod de preparare

  • 120 ml iaurt grecesc
  • 1 lingură maioneză slabă
  • 1/2 linguriță mustar
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță praf de ceapă
  • 1/2 lingura oțet alb
  • 1/2 lingura verdețuri italienești
  • sare și piper alb după gust

Deși denumirea sa este una destul de complexă și nu mulți au auzit de ea, este cel mai simplu și ușor de făcut sos în casa. Nu trebuie să stai la aragaz, nici să cureți vreo legumă sau altceva, ci doar să pui toate aceste ingrediente într-un bol și să le amesteci bine până se omogenizează. Se lasă la rece și poate fi servit alături de numeroase mâncăruri.

Sursă foto: hepta