Salată cu piept de pui la grătar și avocado

.

Salată cu piept de pui la grătar și avocado. Rețeta ideală după masa bogată de Paște. Mesele românilor au fost, ca în fiecare an, foarte bogate și de data aceasta, astfel că, după numeroasele preprate culinare încărcate din punct de vedere caloric, mulți simt nevoia să își detoxifice organismul în perioada următoare cu mâncăruri mai lejere, precum salatele. Ei bine, dacă și tu cauți o salată din care să îți iei aportul zilnic de vitamine și proteine, noi îți sărim în ajutoru cu rețeta de salată cu piept de pui la grătar și avocado.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Mesele de Paște sunt cele mai copioase, la fel ca și cele de Crăciun. Și cum mâncarea este din plin, și trebuie să guști din orice, după zilele libere din preajma acestor sărbători, majoritatea simt nevoia să își delecteze papilele gustative cu mâncăruri ușoare și sănătoase. Bineînțeles, salatele rămân varianta tuturor. Azi vorbim despre salata cu piept de pui la grătar și avocado, care vine ca un cocktail de vitamine pentru organism în această perioadă.

Citește și: Salată cu spanac, avocado, ou și parmezan. Un prânz delicios


Citește și: Salată raw cu avocado și morcovi caramelizați

Citește și: Sensy este însărcinată în 4 luni: ‘Nu am amânat nunta. Nu mă deranjează deloc să fiu mireasă cu burta la gură. E totul stabilit…’

Citește și: Mioara Roman a împlinit 83 de ani. Ce surpriză i-a făcut fiica ei, Oana Roman: ‘Te iubesc! Îți datorez atâtea…’

Salată cu piept de pui la grătar și avocado – Ingrediente

  • 2 bucăți piept de pui dezosat și fără piele
  • ⅓ cană ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 2 căței de usturoi
  • ½ salată
  • 1 avocado
  • 1 cană de roșii cherry
  • 4 castraveți
  • ½ ceapă roșie
  • ½ conservă de porumb dulce
  • 3 felii de brânză feta
  • ¼ cană de măsline Kalamata
  • 1 linguri de oțet de mere
  • ½ lămâie
  • ½ linguriță de muștar
  • sare
  • piper

Salată cu piept de pui la grătar și avocado – Mod de preparare

În prima parte, pregătim puiup pentru grătar. Prin urmare, feliază 2 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele. Apoi, toacă un cățel de usturoi și adaugă-l peste pui. Lasă totul la marinat, pentru circa 2 ore, într-o lingură de ulei de măsline, ½ linguriță de oregano uscat, usturoiul tocat, sare și piper.


Scoate pieptul de pui de la marinat și șterge-l cu un prosop de bucătărie. Pune bucățile de carne pe grătar și lasă-le la pregătit pentru 5 minute, pe fiecare parte. Când sunt gata, lasă-le să se răcească pentru câteva minute. Pune ¼ cană de ulei de măsline într-un bol, adaugă 2 linguri de oțet de mere, stoarce ½ lămâie și completează cu sucul rezultat, adaugă ½ linguriță de muștar și ½ linguriță de oregano uscat. La final așezonează totul cu sare și piper.


Amestecă totul pentru 2-3 minute. Între timp, taie o jumătate de salată și pune-o într-un bol mare. Curăță și taie 1 avocado în cuburi, și totodată și 4 castraveți felii și 1 cană de roșii cherry în jumătăți. Adaugă ½ conservă de porumb dulce, taie ½ ceapă roșie julien și completează. La final, adaugă și ¼ cană de brânză feta tăiată cubulețe și ¼ cană de măsline Kalamata.  Amestecă bine toate ingredientele și completează cu dressing-ul.Amestecă din nou și masa ta este gata!

Poftă bună!

Sursă foto: Hepta