Salată cu tofu prăjit și avocado. Rețeta pas cu pas

.

Salată cu tofu prăjit și avocado. Rețeta pas cu pas. Vara este sezonul în care toți ne dorim mâncăruri cât mai lejere, sănătoase și totodată fără să pierdem prea mult timp în bucătărie, mai ales pe căldurile toride de afară. Ei bine, noi îți venim în ajutor cu o rețetă simplă, delicioasă și care poate încânta papilele gustative chiar și celui mai pretențios!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Sunt numeroase rețete ce au ca și ingredient principal chiar tofu, însă atunci când vorbim despre tofu și avocado, știm cu toții că este o combinație ideală, pentru orice sezon și orice zi. Dacă și tu trebuie să pregătești cina sau prânzul repede și nu mai ai idei, acum este momentul să profiți de această rețetă, care o să-ți cucerească papilele gustative.

Citește și: Rețetă de chiftele cu tofu

Citește și: Cum să faci tofu acasă

Citește și: Claude Ruiz-Picasso, fiul celebrului Pablo Picasso, a murit, la 76 de ani. Și-a dat în judecată tatăl când avea 22 de ani


Citește și: Radu Ille a ajuns la perfuzii: „Dragii mei, vă doresc sănătate'. Ce a pățit artistul de muzică populară

Salată cu tofu prăjit și avocado. Ingrediente

  • 10-12 frunze de salată verde
  • 2 roșii
  • 1/2 castravete mare sau 2 castraveți mici
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 avocado
  • 1 legătură de mărar
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de brânză tofu cu chimen
  • 8-10 măsline fără sâmburi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță de chimen (opțional)
  • Pentru decor și servit:
  • 1/2 lămâie

Salată cu tofu prăjit și avocado. Mod de preparare

Ei bine, deși pare o rețetă complicată, adevărul este că se pregătește foarte ușor, iar gustul este unul cu adevărat unic. Pentru început, se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă.

Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele, iar totodată se spală și roșiile și se feliază. Se pregătește și avocado, fiind curățat și tăiat cuburi. Când am terminat cu ele, se taie brânza tofu sub formă de cubulețe, care se prăjesc uniform în tigaie, în ulei de floare soarelui și la foc mediu. După ce s-au prăjit, cubulețele de tofu se pun pe o farfurie și se presară cu: sare, piper și boia de ardei dulce.


Într-un bol încăpător, se pune salata verde, tăiată grosier, rondelele de castraveți, roșiile feliate, ceapa verde rondele, cuburile de avocado, măslinele și la urmă, cubulețele de tofu rumenite, cu tot cu uleiul în care s-au rumenit, distribuit pe toată suprafața salatei, însă atenție să fie răcit.


Se condimentează apoi cu sare, piper, chimion și mărar, în funcție de preferințe și se stropește cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se lasă 10 minute, timp în care condimentele să fie absorbite de legume, iar apoi salata poate să fie servită. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics