Când și când, avem nevoie de o cură de detoxifiere, mai ales că vine vara, iar mâncărurile grele nu își mai au locul în dietă. Așa că îți prezentăm o rețetă ideală de salată ușoară, plină de antioxidanți și delicioasă.
Quinoa a devenit cunoscută în ultimii ani drept un adevărat superaliment, plin de nutrienți, cu puține contraindicații și foarte ușor de inclus în orice dieta, indiferent cât de restrictiva ar fi. Vechii incași numeau quinoa mama tuturor cerealelor, sau „chisaya mama', iar plantațiile de quinoa erau considerate sacre.
Chiar daca incașii o numeau cereala, în prezent știm că ea este de fapt o pseudo-cereala din specia de plante din genul Chenopodium, familia Amaranthaceae. Din planta de quinoa se mănâncă semințele, care au calități nutritive deosebite.
Salată cu quinoa şi spanac – ingrediente necesare:
– o jumătate de cană cu quinoa
– patru roşii cherry
– 150 de grame de frunze de spanac
– o ceapă roşie
– două linguri cu ulei de măsline extravirgin
– zeama obţinută dintr-o lămâie
– sare şi piper, după gust
– mix de seminţe
Mod de preparare:
Fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar apoi ocupă-te de legume,
Taie roşiile cherry, îndepărtează codiţele frunzelor de spanac, taie ceapa roşie sub formă de solzişori.
Adaugă într-un bol mare toate ingredientele, iar apoi adaugă câteva linguri din mixul de seminţe crude.
Poftă bună!