Salata rece de paste este un preparat de post și foarte delicios. Îl poți face după placul tău și poți adăuga în ea maioneză de post sau orice alt ingredient dorești.
Poți adăuga sos pesto, dacă nu ții post, sau parmezan ras, ceea ce îi oferă o aromă deosebită.
Pentru salata rece de post ai nevoie de:
350 g paste fundiță (farfalle)
50 g măsline verzi
50 g roșii uscate
sare
piper
avocado
ulei de măsline
oregano
roșii cherry
porumb (opțional)
1 lime
1 buchet de brocoli
Mod de preparare:
Pentru salata rece de paste trebuie să fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, să le scurgi și să le lași la răcit. În aceeași apă poți adăuga brocoli-ul pentru 5 minute. Între timp, tai măslinele feliuțe și roșiile cherry. Avocado-ul se curăță și se taie cubulețe
Pui pastele într-un bol și peste ele adaugi maslinele, roșiile uscate, roșiile cherry tăiate în jumătate, brocoli, porumb, dacă dorești, ulei de măsline, sare, piper și oregano, după gust. Adaugi bucățelele de avocado și storci zeama de la jumătate de limetă, sau chiar una întreagă. Poți adăuga fulgi de chilli sau ulei picant, dacă dorești. Poftă bună!
- Dacă vrei să încerci salate de primăvară, pline de verdețuri de primăvară, aruncă un ochi! Sunt idei sănătoase de alimentație.
- Vezi câteva rețete de salate pe care să le ai tot timpul la îndemână