Sarmale de post cu ciuperci, în foi de varză murată

 Oana Pantazi
.

Ne aflăm în postul Paștelui, iar o porție de sarmale de post cu ciuperci, în foi de varză murată, sunt un deliciu culinar chiar și pentru cei mai pretențioși. Deși nu conțin carne, cu siguranță vor fi apreciate de toți membrii familiei, fiind extrem de savuroase și simplu de preparat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

O porție de sarmale de post cu ciuperci pregătite în foi de varză murată reprezintă un deliciu pentru orice gourmet, mai ales în perioada postului, când ortodocșilor practicanți le sunt interzise alimentele „de dulce'. Și cum sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare, atât la noi, cât și peste hotare, vă prezentăm una dintre cele mai gustoase variante de post.

Citește și: Rețetă de gogoși de post. Se prepară rapid și ușor

Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă

Citește și: Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă

Citește și: Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Sarmale de post cu ciuperci, în foi de varză murată – ingrediente

Cu toate că varianta cu carne este cea mai apreciată, pentru că ne aflăm în post, vă recomandăm o alternativă la fel de gustoasă – sarmale de post cu ciuperci. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru prepararea lor!

  • 2 verze murate
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi medii
  • 1 radacina mica de telina
  • 150 ml bulion
  • 60 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • marar si cimbru, cate o legatura
  • sare si piper

Cum se prepară sarmalele de post cu ciuperci

Ca să faci sarmale de post cu ciuperci nu ai nevoie de multe ingrediente, dar prepararea lor este oarecum migăloasă. Iată cum trebuie să procedezi.

  • Foile de varză se desprind și li se taie nervurile groase de la bază. E recomandat să folosiți foi de dimensiuni potrivite, iar foile mai mari pot fi tăiate pe jumătate.
  • Ceapa se toacă mărunt, apoi se dau prin răzătoare morcovii și țelina. Ciupercile se taie mărunt.
  • Uleiul se pune la încins într-o cratiță, apoi se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Legumele se călesc la foc mic timp de aproximativ 5 minute.
  • Apoi se adaugă ciupercile, care se lasă la călit încă 3 minute. Se ia cratița de pe foc, se condimentează cu sare și piper, iar apoi se adaugă cimbrul și mărarul tocate mărunt.
  • Orezul se spală bine, se lasă la uscat, iar apoi se adaugă în compoziție și se amestecă bine, până devine totul omogen.
  • Apoi, pe fiecare foaie de varză se așază câte o lingură cu vârf din compoziția de legume, se rulează bine foaia de varză și apoi se îndeasă capetele înăuntru.
  • Pe fundul oalei se așază un pat format din cotoarele de varză tocate mărunt și apoi searanjează sarmalele în vas, pe verticală sau pe orizontală, după preferință.
  • Se acoperă apoi sarmalele cu încă un strat de cotoare de varză tocate mărunt și se adaugă bulionul și foile de dafin. Eventual, poți fi adăugate și două crenguțe de cimbru, pentru mai multă aromă.
  • La final, se toarnă apă caldă cât să acopere bine sarmalele. Oala se pune la fiert pe plită. Pe durata fierberii se poate completa cu apă caldă. Pentru a se rumeni frumos, sarmalele trebuie date și la cuptor până capătă culoare. Sarmalele de post cu ciuperci sunt gata când varza este moale și poate fi pătrunsă cu ușurință cu furculița.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton