Nu e deloc greu să prepari sarmale de post cu soia în foi de varză și, mai mult, acestea reprezintă un deliciu și o schimbare binevenită în meniul de post. Chiar dacă nu conțin carne, sunt extrem de savuroase și deloc greu de preparat. Iată care este rețeta!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Pentru orice gospodină să gătească sarmale de post cu soia în foi de varză reprezintă o provocare, iar asta deoarece, la prima vedere, acest preparat nu este la fel de atrăgător pentru cei obișnuiți cu meniurile „de dulce”. Dar cum sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare, vă garantăm că, deși nu conține carne, acest preparat este una dintre cele mai gustoase variante de post.
Citește și: Rețetă de gogoși de post. Se prepară rapid și ușor
Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă
Citește și: Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă
Citește și: Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post
Sarmale de post cu soia în foi de varză – ingrediente
Dat fiind că ne aflăm în postul Paștelui, vă recomandăm o alternativă la fel de gustoasă pentru sarmalele cu carne – sarmale cu soia în foi de varză. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru prepararea lor!
- 1 varză murată
- 200 g boabe de soia
- 3 morcovi medii
- 2 cepe
- 400 g orez cu bob rotund
- 400 ml ulei
- 1 ardei roșu
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 cană cu bulion sau suc de roșii
- 2 frunze de dafin
- sare și piper
Cum se prepară sarmalele cu soia în foi de varză
- Mai întâi se separă foile de varză și se îndepărtează cotoarele. Separat, se pun boabele de soia la înmuiat cu apă fiartă, timp de aproximativ 40 de minute.
- Ardeiul roșu și ceapa se toacă mărunt; morcovul poate fi dat prin răzătoare.
- Se pune uleiul la încins într-o tigaie și se adaugă legumele, împreună cu soia, după ce au fost bine scurse de apă în prealabil. Se călește amestecul la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Când s-au înmuiat legumele, se adaugă 3 linguri de bulion și apoi se amestecă bine. Se adaugă sare, piper sau puțin cimbru, după gust.
- Foile de varză se umplu cu câte o lingură cu vârf din compoziție. Se rulează bine, iar capetele se îndeasă înăuntru.
- Se toacă mărunt cotoarele de varză și se așază pe fundul vasului de gătit, apoi se aranjează sarmalele în straturi. Apoi se toarnă apă caldă până când sunt acoperite bine sarmalele, iar deasupra se adaugă încă un strat de cotoare tocate, restul de bulion și foile de dafin.
- Timpul de gătire pe aragaz este de aproximativ 3 ore, dar vă sugerăm să le băgați și la cuptor, pentru rumenire. Scoateți vasul cu sarmale din cuptor când varza este moale și ușor de pătruns cu furculița.