Sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango. Rețeta specială a lui Chef Joseph Hadad de la Masterchef. Pe cât de bine arată pe atât de gustos este acest preparat care impresionează prin explozie de culoare, gust și aromă!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Chef Joseph Hadad ne-a împărtășit rețeta Sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango. Iată cum se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie pentru un astfel de preparat special.
Ingrediente sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango
Ingrediente sos de mango
- 180 gr piure de mango
- ½ tulpină lemongrass
- 4 frunze de busuioc
- 80 ml stoc de pește (minimum 6 linguri)
- 1 lingură coriandru proaspăt tocat
- 1 lingură sirop de arțar
- 1 linguriță ulei de susan
- ½ ceapă roșie tăiată julien
- sare și piper
- 3 felii de ghimbir proaspăt
Ingrediente sashimi duet
- 50-60 g somon
- 50-60 gr ombrina
- 1 foaie alge de mare (de sushi)
- 1 ciupercă shiitake uscată
Ingrediente pat de chia (chinoa)
- 2 linguri de chia
- 3 g ceapă verde
- ¼ linguriță ulei de susan
- 1 linguriță ulei de măsline
- sare și piper
- ½ linguriță zeamă lime
Ingrediente tempura pentru sashimi
- 2 linguri praf de tempura
- 70-80 ml apă
- 300 ml ulei
Ingrediente decor
- creson
- mazăre afilă
- 2-3 boabe de edamame
- 2 bucăţi de ardei iute
- busuioc
- 2-3 frunze de coriandru
Citește și: Rețetă prăjitura durere de cap.Un desert inedit!
Citește și: Rețetă de paste cu spanac și brânză
Citește și: Rețetă de cartofi dulci prăjiți.Ușor de preparat!
Cum se prepară sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango
Sosul
Se toarnă uleiul de susan într-o tigaie și se căleşte ceapa până devine transparentă. Se adaugă ghimbirul (cu coajă) și se amestecă bine, până se înmoaie. Se adaugă mirinul și se amestecă iar. Urmează coriandrul, împreună cu tulpina de lemongrass și busuiocul. Se amestecă foarte bine, timp de 3-4 minute. Se toarnă piureul de mango și stocul de
peste, iar la final se adaugă sare și piper, după gust. Se lasă totul la fiert, la foc mic, aproape 40 de minute. Compoziţia rezultată se strecoară foarte bine și se lasă la răcit. Apoi se dă la frigider.
Sashimi
Se pune ciuperca în apă, să se înmoaie, timp de 30 de minute. Se scoate și se tamponează, să se absoarbă bine apa. Se
înlătură coadă și se taie pe jumătate. Se taie un baton de somon lat de 1 cm și lung de 10 cm. La fel se procedează și cu ombrina. Se asezonează cu puțină sare. Se filetează ciuperca în 2 și apoi se taie iar în 2, să rezulte 4 felii subțiri. Se așază feliile de ciupercă de-a lungul batonului de somon. Deasupra se pune batonul de ombrina astfel încât feliile de ciupercă să fie între bucăţile de peşte, ca într-un sandvici. Se rulează în alge de mare, se închide bine și se lasă deoparte.
Pat de chia (chinoa)
Se pune chia la fiert 10-13 minute, până se deschide. Se strecoară foarte bine și se pune într-un bol. Se taie ceapa rondele și se adaugă în bol, alături de uleiul de susan, măsline și lime. Se asezonează cu sare și piper negru zdrobit.
Tempura pentru sashimi
Se amestecă bine praful de tempura în apă, până se înmoaie. Se încălzește uleiul în tigaie, să fie fierbinte. Se trece duetul prin tempura, apoi se pune în tigaie. Se prăjește aproape 7 secunde. Se scoate și se tamponează.
Mod de prezentare sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango
Se taie duetul în 4 medalioane de câte 1 cm. Se formează un pat de chia cât mai frumos, pe mijlocul farfuriei. Se pun
medalioanele peste chia și se toarnă sos de mango pe ambele jumătăți de farfurie. Se pune decorul la final.