Scovergile sunt, de fapt, niște gogoși mai mari și mai plate. Ele pot fi servite cu topping-uri dulci, precum gem, cremă de ciocolată sau vanilie, ori cu alimente sărate: smântână cu usturoi, cașcaval, brânză sărată sau cremă de brânză cu mărar.
Citește și: Postul Paștelui. Rețetă pentru gogoși pufoase, de post, fără lapte și ouă
Aceste scovergi se fac ușor și nu au nevoie de dospire, asta pentru că nu conțin drojdie. Ingredientul care le face pufoase este iaurtul și praful de copt.
Coace-le într-o tigaie încăpătoare, astfel încât să iasă cu un diametru mai mare decât al unor gogoși obișnuite.
Ingrediente pentru scovergi fără drojdie:
- 250 gr iaurt natural
- 1 ou
- 20 gr zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 lingura sare
- 370 grame făină
- 1 lingură praf de copt
- Ulei pentru prăjit
Ingredientele se pun într-un bol în ordinea enumerată. Nu uitaţi să cerneţi făina, ca să se aerisească şi să nu aibă cumva corpuri străine.
Citește și: Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă
Se amestecă bine, iar compoziţia rezultată se scoate pe masa de lucru şi se frământă adăugând făină, până devine un aluat elastic. Se împarte în bucăţi mici care se modelează cu sucitorul. Apoi se pun la prăjit pe ambele părţi.
Spor la gătit și poftă bună!